Izvor: B92

Nacionalni park Tajlanda Eravan, neverovatne lepote, s prelepom tirkiznom bojom vode, ali i nestvarnim vodopadima - nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Neverovatna priroda očarava svakoga ko se nađe u ovom nacionalnom parku.

Ovaj park osnovan je 1975. godine kao dvanaesti nacionalni park Tajlanda. Eravan pokriva područje od 550 kvadratnih kilometara šuma, krečnjakih brda i brojnih potoka i reka prepunih manjih i većih slapova i prirodnih smaragdnih bazena.

Eravan je jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova na Tajlandu, a njegova glavna atrakcija je istoimeni niz od sedam vodopada koji teku preko krečnjačkih terasa. Ime su dobili po troglavom belom slonu iz hinduističke mitologije, na kojeg navodno vodopadi liče.

U Eravanu, pored vodopada, mogu da se vide i neverovatne pećine, kao i veliki broj životinja, od tigrova, slonova, jelena i letećih veverica, pa sve do kraljevske kobre. Međutim, najčešći prizor su makakiji (majmuni), koji su posetiocima dobro poznati po svojim lopovlucima. Često dolaze blizu vodopada i kradu stvari dok se ljudi kupaju.

Vodopadi su inače najposećeniji za vreme godišnjeg festivala Songkran, koji se održava od 13. do 15. aprila, kada se okupi veliki broj ljudi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.