Foto: Copyright:/depositphotos
Foto: Copyright:/depositphotos

Crna Gora: Morska voda na kupalištima odličnog kvaliteta

Podeli

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, pokazali su da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, odnosno da je sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje.

Analizu je sproveo Institut za biologiju mora u periodu od 16. do 17. jula, prenosi RTCG.

U preduzeću "Morsko dobro" navode da je analiza pokazala da je na 98 odsto kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na dva odsto kupališta bio K2 klase.

"Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1. Od ukupno 13 lokacija u opštini Bar na kojima se prati kvalitet vode, na njih 12 voda je bila odličnog K1 kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta, saopšteno je iz Morskog dobra.

Kako se navodi, slična situacija je u opštini Budva, gde je na 25 lokacija voda bila K1 kvaliteta, dok je na jednoj bila K2.

"Kada je u pitanju Bokokotorski zaliv, u Tivtu je voda bila odličnog kavliteta na svih devet kupališta, a ista situacija je bila i u Kotoru, gde je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacija uzorkovanja", navodi se u saopštenju i dodaje da je na svih 21 kupališta u Herceg novom voda bila odličnog kvaliteta.

strana 1 od 1381 idi na stranu