Izvor: B92

Ko kaže da morate da odete na plažu kako biste uživali u morskoj vodi? To naime, možete i u pojedinim prirodnim bazenima, nastalim u stenama na obalama mora.

Na ovim lokacijama možete da uskočite u bazene sa čistom azurnom vodom, prenosi Elite Readers.

Grčka

Na grčkom ostvru Tasos nezaobilazna atrakcije je prirodni bazen Giola. Jeste da ćete se pomučiti da dođete do njega, ali će njegova lepota i doživljaj koji budete imali uskačući u njega biti vredni toga. Bazen se nalazi blizu mora, a boja vode je kristalno čista i prozirna. Ovaj bazen se prirodno puni iz mora ispod stena, pa je voda u n jemu slana. Giola se nalazi u mestu Astris.

Kejptaun

Ako ste u potrazi za bazenom sa morskom vodom onda je Kejptaun idealna destinacija za ovo leto. “Sea Point” paviljon je jedan od retkih bazena koji se nalaze odmah na plaži. Kompleks čine četiri bazena različitih dimanzija i dubina kako bi i najmlađi mogli da uživaju u morskoj vodi. Zbog svoje praktične lokacije bazeni su uvek snabdeveni čistom i novom morskom vodom.

Brazil

Porto de Galinhas je glavna turistička atrakcija za one koji traže čistu morsku vodu u egzotičnijim krajevima sveta. Neobični fenomen koji je plaža porto de Galinhas je zaintrigirala mnoge da je posete i uživaju u prirodnim bazenima punim tople morske vode.

View this post on Instagram

Meu Paraisoooo!!!

A post shared by Patricia Rodrigues Melo (@pat57melo) on

Portugal

Bazeni su izgrađeni na obali Portugalskog grada Porto kako bi turisti imali bezbedno kupalište. Zbog nepredvidivosti Atlanskog Okeana, arhiteksta Alvero Siza je konstruisao dva bazena, jedan za odrasle koji je bliži vodi i drugi za decu koji je dosta udaljen od vode.

Australija

Popularna plaža Bondi u Sidneju ima naobičan olimpijski bazen.Zbog nemirnog mora izgrađen je bazen, praktično u samoj vodi,u kojem turisti mogu da uživaju. Bazen se nalazi u vodi kako bi kupači mogli da uživaju u talasima koji zapljuskuju bazen. Napravljene su sigurnosne ograde kako bi svi koji se u njemu kupaju biili sigurni.

Italija

“Pećina poezije” je prirodni bazen sa morskom vodom u Italiji. Bazen se nalazi na obali Jadranskog mora ali voda u njemu je za nekoliko stepeni hladnija nego u samom moru. Ako se pitate kako možete da uđete u ovaj bazen postoje dve opcije - jedna je da skočite sa litice u azurnu vodu, a druga bezbednija opcija je da koristite stepenice koje su lokalni meštani napravili.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.