Izvor: B92

Ako razmišljate o dalekim putovanjima i želite da odete na neko "pusto" mesto gde ćete doživeti neponovljivo iskustvo onda je ovo ostrvo prava destinacija za vas.

"Conte Nast Traveler readers" je objavio rezultate glasanja o najboljem ostrvu na svetu. Prvo mesto je pripalo ostrvu Siargao, jednom od ostrva Filipina.

Fotografije opravdavaju ovakav rezultat, jer niko ne ostaje ravnodušan prema belim peščanim plažama i mirnim, skrivenim i netaknutim šumama.

Siargao je ostrvo od 200.000 stanovnika i iako popularno, nije pretrpano turistima, što ovu destinaciju čini idealnom za beg od svakodnevnice.

View this post on Instagram

“If you don’t go after what you want, you’ll never have it. If you don’t ask, the answer is always NO. If you don’t step forward you’re always in the same place“🇵🇭🏝🌴👙🌞 Photo by @cwaddell88 Please check Agoda and Airbnb for rates and availabilities. Come and visit siargao Philippines We offer studio and house accommodation. For reservation and inquiries Dosrosasproperties@gmail.com FB https://www.facebook.com/dosrosassiargao/ @dosrosassiargao #dosrosassiargao #siargao #siargaoisland #siargaosurf #siargaopalmtrees #beach #island #philippines #mauihouse #itsmorefuninphilippines #beach #house #blavahouse #moanastudio #islandlife #livethelifeyouwant #travelasmuchasyoucan #love #surf #palmtree #coconut #sunset #happylife #wondeful_places #wonderlust

A post shared by Dos Rosas Properties (@dosrosassiargao) on

Put do ovog rajskog ostrva je mala zavrzlama, što će ovo putovanje učiniti pravom avanturom. Ne postoji internacionalni aerodrom na ostrvu, što znači da prvo morate da posetite Manilu, Singapur, Seul ili Honk Kong, piše "Metro".

Tu se ukrcate na avion i letite oko dva sata do božanstvenog ostrva. Možete pronaći razumnu cenu, ali se spremite da umorom platite nezaboravno letovanje.

Siargao je poznat kao surferska prestonica Filipina. Postoji čak 15 mesta gde možete da "lovite" savršen talas. Postoje mnogobrojne škole u kojima možete da savladate osnove ovog sporta. Možete da iznajmite i brodić ili opremu za ronjenje i prepustite se čarima besprekorno čiste vode.

View this post on Instagram

Magpupungko Rock Pools

A post shared by Jo Dee (@itsmejodii) on

Ako niste ljubitelj vodenih sportova, možete da otkrivate misterioznu šumu, savršen kadar za fotografiju kraj stena u plićaku Magpupungka.

Siargao je najlepše ostrvo na svetu, ali se glasalo i odvojeno za Australiju i južni Pacifik, gde je Whitsunday ostrvo izabrano za najlepše. U Atlantskom okeanu pobedu je odnelo ostrvo Bermude, a u Evropskim morima najlepše ostrvo je Mikonos.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.