Foto: depositphotos/pajche
Foto: depositphotos/pajche

Subotica dobila status turističkog mesta prve kategorije

Podeli

U Republici Srbiji, pored Subotice, status prve kategorije turističkog mesta imaju Beograd, Novi Sad, Niš, Zlatibor i Vrnjačka Banja.

Grad Subotica, kao destinacija, dobio je status prve kategorije turističkog mesta po rešenju Komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, prenosi zvanični sajt grada.

Gradska uprava je, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Subotice, podnela zahtev za kategorizaciju turističkog mesta resornom ministarstvu.

Nadležna Komisija za kategorizaciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija izvršila je procenu raspoloživih podataka obima turističkog prometa u prethodne tri godine (kvantitativni kriterijumi) i utvrdila činjenično stanje u pogledu stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture, kao i turističke suprastrukture neposrednim uvidom na licu mesta u okviru grada Subotice (kvalitativni kriterijumi).

Dobijanjem statusa turističkog mesta prve kategorije, naš grad će u Republici Srbiji potpasti u red prioritetnih, kada je reč o ulaganjima u turizam. Ova činjenica će uticati i na bolje pozicioniranje ove destinacije na turističkoj mapi regije, kao i samih investicija u oblasti turizma.

strana 1 od 468 idi na stranu