Foto: YuliyaKirayonakBO/depositphotos.com
Foto: YuliyaKirayonakBO/depositphotos.com

Ne biste verovali šta sve ne sme da se fotografiše! Dobro se raspitajte pre puta

Podeli

Ako nije na društvenim mrežama onda kao da se i nije desilo. Bitno je okačiti barem jednu sliku sa putovanja na neku društvenu mrežu i pokupiti koji lajk, ali šta ako slučajno zbog tog selfija morate da platite veliku novčanu kaznu ili završite u zatvoru?

Ovo su samo neka mesta gde se ne smete ništa da fotografišete:

Vatikan – Sikstinska kapela

Nažalost protivzakoito je slikati se unutar kapele. Postoji i posebna zabrana fotografisanja čuvenog plafona umetnika Mikelanđela. Samo je japanska televizija imala ekskluzivnu dozvolu 1997. godine da to učini, kao kompenzaciju u zamenu za finansiranje tadašnje restuaracije.

Italija - Santa Marija de la Gracija

Ovde nećete moći da fotografišete najpoznatiju sliku Leonarda de Vinčija "Poslednju večeru" koja se nalazi u crkvi Santa Marija de la Gracija u Milanu.

Francuska - Ajfelov toranj

Prilikom boravka u Parizu selfi ili blesave slike pored Ajfelovg toranja možete uslikati tokom dana, ali ukoliko želite noćne fotke budite oprezni, jer je svako korišćenje noćnih fotografija i videa Ajfelovog tornja u komercijalne svrhe strogo kažnjivo.

Dubaji

Fotografije Dubaija nisu zabranjene ukoliko se ne koriste u komercijalne svrhe. U suprotnom, ako niste dobili dozvolu vlasti, a uhvaćeni ste, bićete primorani da platite novčanu kaznu ili čak da odležite neko vreme u zatvoru.

Egipat - Dolina Kraljeva

Svoje mesto na ovom spisku je našla i Dolina Kraljeva u Egiptu. Činjenica da je veoma mali broj fotografija ovog mesta dostupan javnosti na internetu u celosti dovoljno govori o kakvim se merama zabrane radi, prenosi Klix.ba.

strana 1 od 468 idi na stranu