Izvor: B92

Ako ste planirali da odmor provedete sa voljenom osobom u miru, da uživate u čarima leta, sunca i priorode, sledeća mesta u Hrvatskoj idealna su prilika za to.

Rovinj

Grad u Istri koji nestvarno izgleda na fotografijama, a uživo je još bolji. Uverićete se u to ako posetite ovo prelepo mesto. Pogled na poluostrvo čijim vrhom dominira crkva Svete Eufemije, šumske staze do skrivenih uvala, odlični hoteli visoke kategorije, restorani koji su u samom vrhu hrvatske gastronomije. Rovinj je i odlična baza za obilazak najvećeg hrvatskog poluostrva: u njegovoj je okolini i niz mesta koja će vas oduševiti jednako kao ovaj istarski prvak turizma.

Foto: depositphotos/ DaLiu

Nin

Gradić pored Zadra, koji ponosno nosi titulu evropske destinacije izvrsnosti, odredište je koje će vas oduševiti svojom istorijskom pričom, jedinstvenom peščanom lagunom i nizom sadržaja kojima možete da upotpunite svoj odmor.

Ne propustite da obiđete crkvu Svetog križa, najmanju katedralu na svetu, i crkvu Svetog Nikole, verovatno najslikovitiju crkvicu na svetu smeštenu na brdašcu na ulazu u grad. U Ninu je i Muzej soli, u kojem možete da saznate sve o tradicionalnom branju ovog nezaobilaznog začina, ali i da kupite jednu od maštovitih i korisnih slanih memorabilija. Posebna je prednost Nina i blizina Zadra, grada sa najlepšim zalaskom sunca na svetu i nizom znamenitosti koje bi bilo šteta propustiti.

Foto: depositphotos/xbrchx

Komiža

Ribarski gradić na predivnom ostrvu, kilometrima udaljenom od buke i gužve kopna, mesto je na kojem ćete se u sekundi prebaciti u mediteransko stanje uma i prepustiti odmoru i romantici. Ovaj gradić ima savršenu klimu, čak je i zimi najtoplije mesto u Hrvatskoj, a prolećne temperature su idealne za posetu.

U neposrednoj blizini je legendarna Modra špilja, bajkovito čudo prirode na ostrvu Biševo, mesto koje u špicu sezone okupira na hiljade turista, pa je proleće idealna prilika za uživanje u njenoj lepoti bez prevelike gužve.

Foto: depositphotos/xbrchx

Rab

Prvo što se ističe u glavnom sedištu ovog kvarnerskog ostrva jeste prelepa vizura kojom dominiraju četiri zvonika. Rabljani vole da kažu da panorama njihovog grada nalikuje jedrenjaku sa četiri jarbola. Krenete li u istraživanje ovog šarmantnog gradića, put će vas dovesti do slikovite katedrale Uznesenja Blažene Device Marije, ali i u prelep park Kormčar sa stazicama koje vijugaju oko šumovitih brežuljaka i spuštaju se prema plažama.

U franjevačkom samostanu Svetog Bernardina mogu da se pogledaju slike, vredne stare knjige i dragocena dela sakralne umetnosti.

Ovo je bio naš izbor mesta koja možete da posetite u Hrvatskoj. Na vama je da odaberete jedno od ponuđenih ili da ovoj listi dodate grad u Hrvatskoj koji vredi posetiti ovog leta.

Foto: depositphotos/kasto

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.