Izvor: B92

Ako, kojim slučajem, planirate da putujete u Japan, način na koji osoblje tamošnjih aerodroma tretira prtljag putnika mogao bi da vas iznenadi.

Na snimku, koji se poslednjih dana pojavio i veoma brzo raširio društvenim mrežama, vidi se radnica jednog od aerodroma u Japanu kako pregleda torbe koje izlaze iz tunela za prtljag i svaku pojedinačno briše krpom.

Nije poznato na kom aerodromu je snimak nastao, ali je sigurno da pokazuje da su Japanci očigledno voljni da se maksimalno pobrinu o onima koji im dolaze u posetu, čim su spremni na ovakav potez.

Japanski primer je sušta suprotnost nedavnom slučaju zabeleženom na londonskom aerodromu Luton, zbog koga se u Velikoj Britaniji podigla prašina.

Jedan putnik je telefonom snimio istovar prtljaga iz aviona, koji izgleda kao da su radnici koji se time bave bacali vreće za đubre a ne iznosili lične stvari putnika.

Možda bi aerodromi širom sveta mogli nešto da nauče iz japanskog primera!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.