Izvor: klix.ba

Najveća britanska avanturistička destinacija Zip World u velikoj Britaniji ponudila je novu atrakciju, zip-lajn koji nudi avanturistima mogućnost dostizanja brzine od 200 kilometara na čas.

"Velositi 2 je novi najbrži zip-lajn na svetu i nalazi se ovde u Velsu, glavnom avanturističkom evropskom gradu. Posetiocima je omogućeno potpuno novo iskustvo zahvaljujući tehnologiji koju je razvio naš tim svetske klase. Cilj je bio povećati brzinu, pristupačnost i udobnost korisnicima i gledaocima", izjavio je saosnivač Zip Worlda Šon Tejlor.

Zahvaljujući padu od 20 stepeni, korisnici zip-lajna ubrzavaju do 100 kilometara na čas u roku od desetak sekundi. Investiranje u kočioni mehanizam omogućava bezbedno zaustavljanje, a zip-lajn mogu da koristite osobe teške do 130 kilograma.

Osim toga, kapacitet je povećan na četiri osobe, koje zajedno mogu da "lete" iznad velškog krajolika i 152 metra iznad jezera.

Zip-lajn je i tiši nego ranije, zbog čega korisnici imaju bolji osećaj letenja.

Prvi Velositi zip-lajn otvoren je 2016. godine, a koristilo ga je više od 260.000 ljudi.

Otvaranje Velositija 2 zakazano je za 29. mart.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.