Izvor: B92

Kako se bliži Sajam turizma i popusti koje nude agencije u februaru, sve više je onih koji već sada razmišljaju o svojim godišnjim odmorima i destinacijama za ovo leto.

Sajt Trip advajzor (TripAdvisor) objavio je listu najboljih plaža za 2018. godinu. Na listi su se našle narazličitije plaže širom sveta.

Grejs Bej, Turks i Kaikos

Foto: Thinkstock

Smeštena na Karibima, na ostrvu Turks i Kaikos, ima najčistiju vodu i najmekši beli besak. Jedino što turistima smeta jeste udaljenost. Idealna je za sportove na vodi, u kojoj nema ni kamenja ni morskih algi.

Baha do Sančo, Brazil

Foto: Thinkstock

Ova plaža je deo područja koji je pod zaštitom Uneska i prošle godine je bila proglašena najlepšom na svetu.

Plaža Varadero, Kuba

Foto: Thinkstock

Prirodne atrakcije poput pećina i grebena doprinose lepoti ove plaže u čijoj blizini se nalazi mnoštvo hotela, kao i prašuma.

Orlova plaža, Aruba

Foto: Thinkstock

Osim po belom pesku, ova plaža je poznata i po morskim kornjačama. Popularno je mesto za kampovanje,a na plaži se vikendom igra i tenis.

Plaža Sedam milja, Kajmanska ostrva

Foto: Thinkstock

Plaža duga 6,2 kilometara dostupna je celom svojom dužinom jer se smatra javnom svojinom. Popularna je i za noćne izlaske jer su na njoj smešteni brojni restorani, hoteli i barovi.

La Konča, Španija

Foto: Thinkstock

Smeštena u neposrednoj blizini San Sebastijana. Poznata je i kao jedna od najviše fotografisanih plaža na svetu. Najlepša karakteristika ove plaže je zlatni pesak, koji daje poseban efekat u vreme zalaska i izlaska sunca. Smatra se jednom od najlepših gradskih plaža Evrope.

Klirvoter, Florida

Foto: Thinkstock

Plaža popularna za parasejling, skijanje na vodi i brodske izlete na kojima je moguće posmatrati delfine. Ova plaža se već dugo smatra jednom od najboljih plaža SAD. Idealna je za porodične odmore.

Sedam milja, Jamajka

Foto: Thinkstock

Voda na ovoj plaži je tirkizna i kristalno čista. Kuće i hoteli su “skriveni” u prašumi. Na samoj plaži nalaze se kafići, barovi na otvorenom.

Bavaro, Dominikanska Republika

Foto: Thinkstock

Ova plaža je toliko popularna da su gužve sasvim normalna stvar. U blizini se nalazi golf klub, ali i šoping centar.

Plaža Norte, Meksiko

Foto: Thinkstock

Severno od Kankuna smešten je ovaj meksički boemski raj, do kojeg posetioci najčešće dolaze na biciklu ili peške. Uz magičan zalazak sunca najlepše se slažu i ukusni plodovi mora, koji se prodaju bezmalo na svakom ćošku.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.