Zašto bi ove godine trebalo da posetite Bali?

Broj turista na Baliju opao je nakon nekoliko vulkanskih aktivnosti koje su izazvale čak i evakuaciju stanovništva prošle godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U želji da ponovo vrate turiste, neki hoteli su smanjili cene svojih usluga za čak 50 odsto.

Zapravo, posetioci su počeli da otkazuju svoje aranžmane još 2015. godine, kada je vulkan Rang na Javi počeo da izbacuje pepeo i stene u visinu do 2.000 metara nakon podrhtavanja koje je trajalo nekoliko nedelja. Nakon toga usledila je i erupcija vulkana Gamalama na istoku Indonezije.

Prošlog septembra vlasti su upozorile da bi do erupcije moglo uskoro da dođe, ali su se mogućnosti za to smanjile nakon što su naučnici ustanovili smanjenje vulkanske aktivnosti.

"Ljudske aktivnosti, poput turizma na Baliju, potpuno su bezbedne. Više neće biti neprijatnosti povezanih sa vulkanom“, izjavio je indonežanski ministar energetike.

Vlasti su navele da je ostrvo sada 98 odsto bezbedno. Kako je prihod od turizma u prošloj godini opao na 520 miliona dolara, indonežanski ministar turizma navodi da se ne plaše da obezbede popust turistima.

Nakon toga, mnogi hoteli rešili su da cene prepolove ili čak omoguće turistima popust od 60 odsto, piše Travel + Leisure.

Da bi im pomogli u povećanju broja turista, neki od sajtova dele besplatno putovanje, dok pojedine avio-kompanije češće obezbeđuju direktne letove.

Vesti

Letovanje u Grčkoj skuplje ove godine

Za letovanje u Grčkoj, s obzirom da su uvedene boravišne takse za smeštaj u hotele i apartmane, kao i da je poskupela putarina, ove godine srpski turisti, koji se odluče da tamo letuju, moraće da izdvoje između pet i 10 odsto više novca nego lane.

Vesti nedelja 20.05. 11:26 Komentara: 4
strana 1 od 1048 idi na stranu