Zašto bi ove godine trebalo da posetite Bali?

Broj turista na Baliju opao je nakon nekoliko vulkanskih aktivnosti koje su izazvale čak i evakuaciju stanovništva prošle godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U želji da ponovo vrate turiste, neki hoteli su smanjili cene svojih usluga za čak 50 odsto.

Zapravo, posetioci su počeli da otkazuju svoje aranžmane još 2015. godine, kada je vulkan Rang na Javi počeo da izbacuje pepeo i stene u visinu do 2.000 metara nakon podrhtavanja koje je trajalo nekoliko nedelja. Nakon toga usledila je i erupcija vulkana Gamalama na istoku Indonezije.

Prošlog septembra vlasti su upozorile da bi do erupcije moglo uskoro da dođe, ali su se mogućnosti za to smanjile nakon što su naučnici ustanovili smanjenje vulkanske aktivnosti.

"Ljudske aktivnosti, poput turizma na Baliju, potpuno su bezbedne. Više neće biti neprijatnosti povezanih sa vulkanom“, izjavio je indonežanski ministar energetike.

Vlasti su navele da je ostrvo sada 98 odsto bezbedno. Kako je prihod od turizma u prošloj godini opao na 520 miliona dolara, indonežanski ministar turizma navodi da se ne plaše da obezbede popust turistima.

Nakon toga, mnogi hoteli rešili su da cene prepolove ili čak omoguće turistima popust od 60 odsto, piše Travel + Leisure.

Da bi im pomogli u povećanju broja turista, neki od sajtova dele besplatno putovanje, dok pojedine avio-kompanije češće obezbeđuju direktne letove.

Vesti

Bečki metro slavi 40. rođendan

Austrijska prestonica će u nedelju 25. februara proslaviti 40 godina postojanja podzemne železnice. Današnji "U-ban" ima pet linija, 109 stanica i ukupnu dužinu od 83 kilometra. U 2017. godini prevezao je 450 miliona putnika.

Vesti petak 23.02. 15:15 Komentara: 22

Most u Srbiji krije tragičnu priču /VIDEO

Beli most jedna je od najznačajnijih turističkih atrakcija i simbola Vranja. Priča o ovom mostu živi kroz brojne legende i verovanja. Izgrađen je na mestu tragično okončane zabranjene ljubavi Srbina i Turkinje.

Vesti četvrtak 22.02. 19:00 Komentara: 6

Sve više putnika želi "zone bez dece"

Pojedini putnici smatraju da je mogućnost sedenja pored glasnog deteta samo jedan od rizika kojima se izlaže svako kada kupuje avionsku kartu, dok drugi smatraju da decu obavezno treba razdvojiti od odraslih.

Vesti četvrtak 22.02. 08:25 Komentara: 53
strana 1 od 1019 idi na stranu