Las Vegas pojednostavio postupak za venčanja

U nedelji kada se slavi Dan zaljubljenih, lokalne vlasti Las Vegasa, omiljenog američkog odredišta za ekspresna venčanja, pojednostavile su postupak, pa parovi dozvole podižu već na aerodromu, odmah pošto preuzmu svoj prtljag.

Izvor: hina
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Okrug Klark, u čijoj su nadležnosti venčanja u Las Vegasu, otvorio je posebno odeljenje za izdavanje dozvola za venčanje na međunarodnom aerodromu Mekaren.

"Vrlo sam zadovoljna jer je mnogo stresnije nakon dolaska na aerodrom uputiti se u okružno odeljenje i tamo čekati", objasnila je Stefani iz Dalasa u Teksasu, koja je došla da se venča s Kišom.

Privremeni šalter s dozvolama za brak ostaje otvoren do 17. februara.

Lokalne vlasti naplaćuju 77 dolara dozvolu koja vredi svuda u Vegasu, gde većina većih hotela i restorana ima kapelice za sklapanje brakova, ali vredi i za najpopularnije kapelice "Kanabis", "Elvis", "Kapelica u oblacima" ili "Viva Las Vegas".

Industrija venčanja donosi lokalnoj privredi zaradu veću od dve milijarde dolara godišnje, a okrug Klark svake godine izda oko 80.000 dozvola za brak, više nego ijedan drugi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Gotovo 1.500 dozvola izdaje se upravo na Dan zaljubljenih.

Ove godine biće posebno živo u Las Vegasu, jer Dan zaljubljenih pada dva dana pre kineske Nove godine i poklapa se s početkom trodnevnog vikenda za Amerikance.

Vesti

strana 1 od 1049 idi na stranu