Izvor: B92

Doktor Sij Hemal porodio je na letu kompanije Er Frans iz Indije do SAD ženu koja je na svet donela dečaka Džejka.

Hemal je tokom leta planirao da odgleda film, popije čašu šampanjca i spava, ali se zbog nestrpljivog mališana ništa od toga nije dogodilo.

Nakon što je osoblje aviona potražilo pomoć lekara, Hemal je shvatio da bi mogao da bude od koristi 41-godišnjoj Tojin Ogundip, koja je dobila trudove.

"Žalila se na bolove u leđima. Prvo sam pomislio da je u pitanju kamen u bubregu, ali kada mi rekla da je trudna, shvatio sam da je reč o trudovima. Kada se razmak između njih smanjio na samo dva minuta, bilo mi je jasno da će se poroditi u avionu", izjavio je Hemal za CNN.

Hitno sletanje zahtevalo bi dvosatno skretanje u američku vojnu bazu na Azorska ostrva, pa je umesto toga osoblje prebacilo trudnicu u prvu klasu, gde je bilo manje putnika i više prostora, a do aerodroma JFK ostalo je četiri sata leta.

Iako je Hemal urolog, ovo je bio njegov osmi porođaj.

"Bila sam opuštena, jer sam znala da sam u dobrim rukama. Učinili su sve što bi uradili lekar i babica da sam bila u bolnici. Možda čak i više od toga“, rekla je Ogundip, koja se porodila 17. decembra.

Majka i beba prebačeni su u bolnicu odmah nakon sletanja, a vest je objavljena mesec dana kasnije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.