Šest dobrih razloga za odmor u Indoneziji / FOTO / VIDEO

Svi koji su imali prilike da je posete kažu: Indonezija je zaista prelepo mesto. Sastoji se od velikog broja ostrva, tako da plaža nikada nije daleko, a i temperatura retko kada pada ispod 25 stepeni.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Budući da se zemlja nalazi u području tropske klime, svežeg i jeftinog voća ima u izobilju, a različite vrste koktela, koji se sa njim prave, dostupne su za smešan iznos novca, piše britanski Metro.

I pored činjenice da iz ovih naših krajeva putovanje od Indonezije nije baš jeftino, predstavljamo vam šest razloga zbog kojih biste o ovoj zemlji mogli da razmislite kao o svojoj narednoj destinaciji za odmor.

1. Pejzaž

Indonezija obiluje čudima prirode. Osim brojnih plaža, tu su džungle koje se mogu obilaziti, vulkani na koje se može peti, kao i veliki broj vodopada.

Priroda Indonezije krije mnoga prelepa iznenađenja i veliki broj mesta sa kojih se pružaju spektakularni pogledi.

Thinkstock
Thinkstock

2. Šoping

Ne, to nije onaj šoping na koji ste možda pomislili. Pijace su mesto gde se u Indoneziji odvija život.

A na njima se može kupiti sve: od voća i povrća, preko odeće do suvenira. Predusretljivi prodavci biće više nego srećni da vam pomognu. A ponekad im je veoma teško odoleti...

Thinkstock
Thinkstock

3. Divljina

Orangutani na Sumatri, zaštićeni komodo zmajevi na ostrvu koje nosi ime po njima, manta raže na ostrvu Nusa-Lembongan i nebrojene vrste riba koje ćete viđati gde god da zaronite... Sve to čini divlji svet ove zemlje.

Thinkstock
Thinkstock

4. Plaže

Koje god ostrvo da izaberete, na plaže se veoma lako dolazi i teško sa njih odlazi. To su uglavnom plaže sa belim peskom, od kojih da gotovo nema nijedne na kojoj se ne nalazi tropski bar.

Thinkstock
Thinkstock

5. Žurke

Ostrva Bali i Gili su najpopularnije destinacije turista iz celog sveta. U skladu sa tim, i noćni život pruža raznovrsne mogućnosti. Bilo da se odlučite za velike kulbove ili manje barove na plaže, dobar provod je zagarantovan. I to po prilično pristupačnim cenama.

Thinkstock
Thinkstock

6. Hrana

Iako Indonezija i nije toliko poznata po svojoj kuhinji, upravo njena hrana posetiocima donosi mnoga lepa iznenađenja.

Nasi goreng i bakmi goreng, prženi pirinač i pržene knedle, jesu možda nešto poznatiji predstavnici indonežanske kuhinje, ali ono što zaista iznenađuje jesu manje poznata jela.

Gado-gado, mešavina svežeg prženog povrća prelivenog sosom od kikirikija, samo je jedno od njih. A na svakom koraku možeta naći svežu ribu i ostalu preukusnu morsku hranu.

Thinkstock
Thinkstock

Pogledajte kako sve to izgleda!

Vesti

Ne morate čak ni da putujete: Pejzaži koji opuštaju um

Psihoterapeuti kažu da plava boja podiže raspoloženje. Posete koloritnim mestima pomažu otklanjanju stresa, pa čak i borbi protiv infekcija. Ako želite mir, ovo su mesta u koja bi trebalo da otputujete, a ako ništa drugo, barem da uživate u njihovim pejzažima tokom ovih sivih dana.

Vesti ponedeljak 15.01. 15:56 Komentara: 2

Skopski bulevar dobija ime po Esmi Redžepovoj

Odlukom Ministarstva kulture Makedonije skopski bulevar će dobiti ime po kraljici romske muzike Esmi Redžepovoj Teodosievski u znak zahvalnosti ovoj svetski poznatoj i priznatoj umetnici koja je ostavila trajan trag na muzičkoj sceni Makedonije i sveta.

Vesti ponedeljak 15.01. 10:52 Komentara: 3
strana 1 od 1007 idi na stranu