Ovo su najlepša evropska sela /VIDEO

Iako nisu na glavnim turističkim rutama, skrivena sela Evrope turisti rado posećuju. Od ribarskog sela u Italiji, mestašca između fjordova u Norveškoj ili na grčkom ostrvu, svojom lepotom oduzimaju dah.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Telaro, Italija

Po nekima najživopisnije mesto u Italiji nalazi se u Liguriji na samo pet kilometara od grada Lerići. Ovaj pravi dragulj nalazi se u zalivu pesnika - Golfo dei Poeti, jer su ovi predeli bili omiljene destinacije Persija Šelija, Dejvida Lorensa i Lorda Bajrona

Bibui, Engleska

Smešten na reci Koln u brdovitom zapadno-središnjem delu Engleske, u Kotsvold regiji. Bogat je malim kamenim kućicama s kosim krovovima okruženim zelenim livadama.

Reine, Norveška

Ljupko, ribarsko selo okruženo slikovitim ostrvima. Smešteno je u Lofoten arhipelagu, iznad Arktičkog kruga. Uživaćete u čudesnim nordijskim pejzažima i prilici da doživite susret sa polarnom svetlošću

Nisu u pitanju samo ove tri zemlje. I Francuska, Grčka, Austrija i Češka imaju čime da se pohvale. Kako izgleda ostatak liste i po čemu su ta mesta karakteristična pogledajte u video-snimku.

Vesti

Sve više putnika želi "zone bez dece"

Pojedini putnici smatraju da je mogućnost sedenja pored glasnog deteta samo jedan od rizika kojima se svako izlaže kada kupuje avionsku kartu, dok drugi smatraju da decu obavezno treba razdvojiti od odraslih.

Vesti četvrtak 22.02. 08:25 Komentara: 32
strana 1 od 1019 idi na stranu