Izvor: Tanjug

Jednoj starijoj Kineskinji nije bilo dovoljno to što leti s avio-kompanijom Laki Er (eng. Lucky - srećan), pa je "za srećan let" bacila novčiće ka motoru aviona, nakon čega su je nadležni organi priveli, a let odložen.

Incident se dogodio u sredu na aerodromu u gradu Anćing, u provinciji Anhui na istoku Kine, saopštile su lokalne vlasti, a prenosi agencija AFP, podsećajući da je to drugi slučaj u ovoj godini da sujevereni stariji Kinezi bacanjem novčića "za sreću" ugrožavaju bezbednost leta izazivajući poremećaje u redu letenja.

Saputnici su izjavili da je baka bacila novčiće ka motoru aviona Laki Era prilikom ukrcavanja, a zemaljska posada je kasnije pronašla kovanice razbacane na pisti pored aviona, navodi se u odvojenim saopštenjima avio-kompanije, aerodromskih vlasti i policije.

Policija je dodala da je 76-godišnja žena nakon toga privedena. Nije, međutim, precizirano da li će protiv nje biti podignuta tužba.

Kompanija Laki Er je u sastavu grupacije Hainan Erlajns.

Avion na letu iz Anćinga za grad Kunming, na jugozapadu Kine, ostao je prizemljen tokom noći iz predostrožnosti zbog bezbednosnih provera, a do ciljane destinacije je prevezao putnike narednog jutra.

U junu je, takođe, jedna 80-godišnja žena odložila let "Čajna Sadern Erlajnsa" na šangajskom međunarodnom aerodromu Pudong za skoro šest sati, nakon što je prilikom ukrcavanja bacila devet novčića od kojih se jedan "zaglavio" u motoru aviona.

Ona je takođe bila privedena, ali su vlasti odlučile da ne pokreću sudski postupak zbog njenog životnog doba, preneli su tada kineski državni mediji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.