Zgrada u koju pet vekova turisti nisu smeli da kroče /FOTO

Veneciju dnevno poseti preko 60.000 turista, pa se čini da nema ništa novo što bi moglo da se otkrije. Ipak, velika restauracija Trga Svetog Marka će obuhvatiti i otvaranje zgrade i to prvi put za 500 godina!

Izvor: B92
Podeli
foto: thinkstock
foto: thinkstock

Tri spojene zgrade koje se protežu celim Trgom Svetog Marka konačno će biti otvorene za javnost.

Čim budu renovirane, jedan deo će se koristiti za izložbe i seminare, a drugi deo će biti prostor za pomoć izbeglicama. Tajni pasaž koji vodi od Trga Rojal gardens biće otvoren za javnost, kao i terasa sa koje ćete moći da uživate u pogledu.

Istorijska zgrada služila je za kancelarije kompanije Assicirazioni Generali poslednjih 185 godina, a nakon što su pronašli novu lokaciju odlučili su da finansiraju ovaj projekat.

Nagrađivani arhitekta David Čiperfild zadužen je za restauraciju, a kako kaže, unutrašnjost predstavlja pravi izazov i ostavlja bez daha.

Turisti će u zgradu moći da kroče tek 2020. godine.

Vesti

Koliko košta putovanje na Kubu?

Kuba je neverovatna i egzotična destinacija za odmor. Kolonijalna arhitektura, oldtajmeri, muzika, rumba, božanstvene plaže učiniće vaš odmor nezaboravnim. Za desetodnevni aranžman avionom, u hotelu sa 4*, usluga all inclusive koštaće vas oko 1.200 evra plus aerodromske takse od 330 evra. Leti se od Beograd sa presedanjem u moskvi Moskva, pa pravac Havana.

Vesti subota 20.01. 08:25 Komentara: 34

Objavljena lista najbezbednijih avio-kompanija

Putovanje nebom nikada nije bilo bezbednije, pa je 2017. bila godina s najmanje avionskih nesreća. Povećanje bezbednosti postalo je jedan od prioriteta vazdušnog saobraćaja, a za to su svakako zaslužne i avio-kompanije iz ovog teksta.

Vesti četvrtak 18.01. 08:25 Komentara: 13
strana 1 od 1009 idi na stranu