Izvor: Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas manifestaciju "Prvi vinski maraton" na Paliću i istakao da ovaj festival ima potencijal da bude medju najposećenijim u Srbiji.

"Ovo je manifestacija koja se prvi put održava i to je svojevrsni kuriozitet, imajući u vidu da imamo devet registrovanih vinskih puteva i još osam vinskih oaza. Siguran sam da ova manifestacija ima potencijal da bude medju sedam do osam najvažnijih, najbrojnijih i najposećenijih u Srbiji", istakao je Ljajić na Paliću. On je dodao da će ove godine "Prvi vinski maraton" imati hiljadu učesnika, a da će kroz festival proći oko 100.000 turista od čega je petina stranaca.

"Danas probijamo led, preuzeli smo iskustvo drugih zemalja koje imaju mnogo veću tradiciju u organizaciji ovakvih maratona, pre svega mislim na Vinski maraton u Bordou", dodao je ministar i izrazio uverenje da će naredne godine festival biti znatno brojniji.

Ljajić je ocenio da je ovo najbolji način za brendiranje Palića i Subotice kao turističke destinacije, ali i za istovremeno brendiranje Srbije kao važne destinacije sa stanovišta ovog vida turizma.

Ministar je podsetio da u Srbiji ima oko 900 manifestacija, a ako se uzmu u obzir i one koje imaju manji značaj, taj broj doseže i do 3.000.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.