Putovanje koje leči: Ovo su najbezbrižniji gradovi sveta

Ako ste ljubitelj mirnih odmora, najbolje bi bilo da se zaputite u Štutgart u Nemačkoj, s obzirom na to da je ovaj grad nedavno proglašen najmanje stresnim na svetu.

Podeli
Bern / Foto: Thinkstock
Bern / Foto: Thinkstock

U istraživanju koje je sproveo Zipjet, gradovi su rangirani na osnovu faktora koji uzrokuju stres, poput stope nezaposlenosti, visine nacionalnog duga po glavi stanovnika, javnog prevoza, bezbednosti, zagađenja, zastupljenosti zelenih površina, broja sunčanih sati itd.

Na prvom mestu liste našao se Štutgart, glavni grad nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, poznat po svojoj predivnoj prirodi. Prva pozicija pripala mu je zbog velike bezbednosti, snažne kupovne moći stanovnika, prostranih zelenih površina (na sat vremena vožnje od Štutgarta nalazi se Švarcvald) i rodne jednakosti. S druge strane, adut ovog grada definitivno nisu buka i broj sunčanih sati, prenosi Lounli planet.

Lista 10 najopuštenijih gradova, na kojoj prednjače biseri Nemačke i Zapadne Evrope, izgleda ovako:

1. Štutgart, Nemačka

2. Luksemburg, Luksemburg

3. Hanover, Nemačka

4. Bern, Švajcarska

5. Minhen, Nemačka

6. Bordo, Francuska

7. Edinburg, Velika Britanija

8. Sidnej, Australija

9. Hamburg, Nemačka

10. Grac, Austrija

Vesti

Bečki metro slavi 40. rođendan

Austrijska prestonica će u nedelju 25. februara proslaviti 40 godina postojanja podzemne železnice. Današnji "U-ban" ima pet linija, 109 stanica i ukupnu dužinu od 83 kilometra. U 2017. godini prevezao je 450 miliona putnika.

Vesti petak 23.02. 15:15 Komentara: 18

Most u Srbiji krije tragičnu priču /VIDEO

Beli most jedna je od najznačajnijih turističkih atrakcija i simbola Vranja. Priča o ovom mostu živi kroz brojne legende i verovanja. Izgrađen je na mestu tragično okončane zabranjene ljubavi Srbina i Turkinje.

Vesti četvrtak 22.02. 19:00 Komentara: 6

Sve više putnika želi "zone bez dece"

Pojedini putnici smatraju da je mogućnost sedenja pored glasnog deteta samo jedan od rizika kojima se izlaže svako kada kupuje avionsku kartu, dok drugi smatraju da decu obavezno treba razdvojiti od odraslih.

Vesti četvrtak 22.02. 08:25 Komentara: 53
strana 1 od 1019 idi na stranu