Izvor: B92

Rik Sinej, CEO kompanije Farecompare, platforme koja upoređuje cene avionskih karata objašnjava zašto je utorak najbolji dan za kupovinu avionskih karata. Štaviše, dao nam je i najpogodnije vreme – utorak popodne, po našem vremenu predveče.

Avio-kompanije često svoje ponude oglašavaju tek u ponedeljak uveče. Do utorka u podne, druge avio-kompanije pokušavaju da naprave slične pogodnosti i ukombinuju se u aktuelnu ponudu, ali i ponude putnicima nešto jeftinije opcije.

“Čuo sam mitove da su karte najjeftinije vikendom. To nikako niej tačno. Postoji bezbroj studija koje sam izučavao prethodnih 15 godina i došao sam do zaključka da se vikendom ne događa nikakva promena – uvek je veliki broj putnika i uvek je cena ista“, kaže on.

Kako kaže, dve trećine jeftinih karata je dostupno na internetu samo utorak, sredu i četvrtak što znači da je utorak popodne pravo vreme da se pripremite za lov na jeftinu kartu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.