Obišao je 47 zemalja za 3 godine i ne planira da stane /FOTO

Putnik koji je prethodne tri godine proveo obilazeći 50 zemalja širom sveta, ne koristeći pritom avio prevoz ni do jedne destinacije, dao je važan savet svima onima koji planiraju da se upuste u sopstvenu avanturu.

Izvor: B92
Podeli

A post shared by LOST AUSSIE (@hippyjesus) on

Inspirisan šou programom koji je gledao dok je odrastao u rodnoj Australiji, Taj Daliz je rešio da započne putovanje nakon završetka fakulteta 2009. godine.

"Kupio sam kamp prikolicu i vozio se po Australiji. Trebalo je da taj put traje šest meseci, ali se odužio na tri godine. Kada sam završio, bio sam navučen na slobodu, slobodan način života i želeo sam da putujem po inostranstvu. Još uvek ne znam kada sam odlučio da avion izbacim kao opciju, sve se prirodno odvijalo. Znao sam da sam željan izazova i prave avanture, a ne samo odmora“, rekao je Daliz za Lonely Planet.

A post shared by LOST AUSSIE (@hippyjesus) on

Sve ukupno obišao je 47 zemalja, od Australije, preko jugoistočne Azije do Kine, Mongolije, zatim Rusije i Evrope.

"Dosta vremena sam proveo u Istočnoj Evropi, od Finske do Turske. Nakon toga, neko vreme sam proveo po Italiji, Francuskoj, Španiji, nakon čega sam otišao u London, neposredno pre Božića prošle godine.“

A post shared by LOST AUSSIE (@hippyjesus) on

Odatle se Taj uputio ka Americi na jedrilici koja je trebalo da bude isporučena SAD.

Nakon što je obišao Meksiko, šest meseci je proveo na brodu.

A post shared by LOST AUSSIE (@hippyjesus) on

Iako je teško bilo držati se pravila da putovanje avionom ne dolazi u obzir, Taj ističe da je stekao nezaboravno iskustvo.

"Naučio sam da je svet pun beskonačnih prilika za one koji imaju dovoljno sreće i hrabrosti da napuste svoje udobne zone i istraže nova mesta.“

A post shared by LOST AUSSIE (@hippyjesus) on

Daliz ima u planu da se pridruži brodu, koji mu je pomogao da dođe do Amerike, u svojoj misiji od Japana do San Franciska.

A post shared by LOST AUSSIE (@hippyjesus) on

Vesti

Švajcarska, čuvar Prstena Nibelunga

Iz Lucerna, liciderske srednjošvajcarske prestonice pod krilima Alpa, jedan od drumova ka divljem, gorskom jugu vrluda dolinom reke Aa kroz kanton Nidvalden, dok drugi, nešto zapadnije, vodi ka Zarnenskom jezeru i Obvaldenu.

Vesti četvrtak 14.12. 21:15 Komentara: 1
strana 1 od 996 idi na stranu