Izvor: Daily Mail

Autor: {"id":427071,"id_news":1292312,"name":"","surname":"Daily Mail"}

Malo odmaralište na južnom vrhu Krfa postalo je poznato kao destinacija za mlade ljude željne provoda, ali taj provod skupo košta njegove meštane.

Letovalište Kavos već nekoliko godina posećuju mladi Britanci, a prema pisanju "Daily Mail"-a, njihovo razuzdano ponašanje šokira meštane.

Lokalci udruženi u Kulturnoj asocijaciji Kavosa krenuli su u bitku protiv pijane omladine, glasne muzike i nemorala na ulicama.

Kako je reporter "Daily Mail"-a imao priliku da se uveri, u Kavosu letuju uglavnom adolescenti koji po celu noć provode u opijanju, a dan u spavanju.

Kavos je nekada bio malo ribarsko mesto sa svega nekoliko stotina stanovnika i tri taverne. Miran život okončao je masovni turizam osamdesetih, a dokrajčio procvat klubova devedesetih.

"Trezvenost nije opcija na Kavosu", piše reporter.

Foto: Thinkstock

"Izbor alkohola obećava gotovo trenutno gubljenje svesti za neoprezne. Tu je i koktel Black Death (Crna smrt) koji sadrži 250ml čistog alkohola, kao i jedan šarmantnog naziva Headerf****r, u kom su sva alkoholna pića, uključujući i absint. Ovde je legalno da se 17-godišnjaci opijaju".

"To nisu normalni odmori", kaže Vagelis Aspiotis, predsednik Kulturne asocijacije. "Ova deca su samo na internetu koriste balone (sa gasom smejavcem) i opijaju se. Sramota nas je našeg grada".

Drugi član udruženja konstatuje da se Kavos "od raja pretvorio u prljavi raj - prljave ulice, prljave plaže".

Opijanje je uništilo porodični turizam, pa je Kavos, koji je u jeku sezone obično imao oko 10.000 posetilaca, sada ima oko 7.000. Ove godine je sezona počela tek u julu i trajaće samo do kraja avgusta, iako je nekada počinjala u junu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.