Samo hrabri sada posećuju "najopasnije svetsko čudo"

Statua Hrista Spasitelja u Rio De Žaneiru postaje najopasnije svetsko čudo.

News.com.au
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prošlog petka su na strmoj stazi u Korkovado šumi ispod statue nepoznati napadači nožem izboli turistu iz Poljske, a u poslednjih 10 dana, opljačkano je čak 58 ljudi. Od početka ove godine, kradljivci su na stazi ka Statui presreli 150 ljudi.

Mladi naoružani kriminalci iz obližnjih favela prikradaju se i napadaju turiste, a to je postalo tako učestalo da su lokalci postavili improvizovane znake upozorenja sa nacrtanim pištoljima i napisima: "Budite oprezni. Ne rizikujte život" i to na engleskom i portugalskom jeziku.

Iz policije kažu da nikad ne mogu dovoljno zaštititi ljude koji peške idu do statue, pošto nemaju dovoljno zaposlenih, a čini se da će taj problem potrajati, pošto sve više mladih Brazilaca napušta svoju zemlju u potrazi za boljim životom.

Oni koji odluče da ipak obiđu Statuu Hrista Spasitelja, koja ima oko 5.500 posetilaca dnevno, mogu do nje doći vozom, organizovanim kombijem i taksijem.

Vesti

Bečki metro slavi 40. rođendan

Austrijska prestonica će u nedelju 25. februara proslaviti 40 godina postojanja podzemne železnice. Današnji "U-ban" ima pet linija, 109 stanica i ukupnu dužinu od 83 kilometra. U 2017. godini prevezao je 450 miliona putnika.

Vesti petak 23.02. 15:15 Komentara: 18

Most u Srbiji krije tragičnu priču /VIDEO

Beli most jedna je od najznačajnijih turističkih atrakcija i simbola Vranja. Priča o ovom mostu živi kroz brojne legende i verovanja. Izgrađen je na mestu tragično okončane zabranjene ljubavi Srbina i Turkinje.

Vesti četvrtak 22.02. 19:00 Komentara: 6

Sve više putnika želi "zone bez dece"

Pojedini putnici smatraju da je mogućnost sedenja pored glasnog deteta samo jedan od rizika kojima se izlaže svako kada kupuje avionsku kartu, dok drugi smatraju da decu obavezno treba razdvojiti od odraslih.

Vesti četvrtak 22.02. 08:25 Komentara: 53
strana 1 od 1019 idi na stranu