Vrnjačka Banja proslavila 150 godina postojanja

Svečanom sednicom, opština Vrnjačka Banja proslavila je večeras Dan opštine. Pored uručenih povelja i plaketa ustanovama i pojedincima, javnosti je poslata poruka da je najposećenija srpska banja, spremna da sledeće godine proslavi veliki jubilej, 150 godina postojanja banjskog lečilišta i turizma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printscreen YouTube
Printscreen YouTube

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da je su u Banji otpočele mnoge investicije, da je unazad nekoliko letnjih sezona popunjena do poslednjeg mesta i da je to odlična uvertira za proslavu 150 godina postojanja.

"Sledeće godine spremamo 150 dešavanja, u čast isto toliko godina razvoja banje. Zato će svi predstavnici vlasti i institucija u Srbiji biti u Banji, na tom jubileju, koji nije samo proslava turizma našeg mesta već cele Srbije", rekao je Đurović.

On je rekao da su veoma zadovoljni što će sledeću godinu dočekati sa pet novih hotela u Vrnjackoj Banji, i da je to znak da su dobro radili i doveli investitore.

"Imaćemo tri hotela sa pet zvezdica, sa velikim sadržajem, jer je to ono što je nedostajalo ne samo Vrnjačkoj Banji, već većini centara u Srbiji. Banja beleži najveći broj noćenja, posle Beograda", rekao je Đurović.

Povelju opštine Vrnjačka Banja dobilo je ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, plakete sa zlatnim amblemom pripale su Specijalnoj bolnici "Merkur", Ugostiteljsko-turističkoj školi i Predškolskoj ustanovi iz Vrnjačke Banje.

Vesti

Za obilazak Venecije uskoro ćemo plaćati kartu?

Turisti, turisti i turisti - jedna su od prvih stvari koja vam padnu na pamet kada je reč o gradu na vodi. Venecija već godinama muku muči sa pretrpanošću, ali postoje neke naznake da bi to moglo da se promeni, ali predložene promene sigurno neće oduševiti turiste.

Vesti petak 20.04. 08:25 Komentara: 0

Šta nas avionske nesreće uče o kiseoniku u kabini aviona?

Tragedija aviona kompanije "Sautvest erlajns", koja se dogodila u utorak, kada se avionu na letu iz Njujorka za Dalas zapalio motor, zbog čega je morao prinudno da sleti u Filadelfiji, predstavlja još jedan neprijatan podsetnik na to da li i koliko obraćamo pažnju na bezbednosne instrukcije, koje posada daje putnicima pre svakog leta.

Vesti četvrtak 19.04. 15:20 Komentara: 11
strana 1 od 1038 idi na stranu