Izvor: B92

Počevši od prošle nedelje, turisti i građani Rima neće više moći slobodno da kupuju alkohol u 14 opština u Rimu, a ograničenja su odlučila da uvedu i Balearska ostrva.

Alkohol neće biti moguće kupiti između 10 časova uveče i 7 ujutro.

Alkohol takođe možete piti iz plastične ambalaže samo do ponoći, ali nikako na ulici, već samo u zatvorenim objektima.

Prodaja alkohola u svim ostalim opštinama, čak i u zatvorenim objektima, zabranjena je nakon dva ujutro, a u prodavnicama prestaje nakon 10 sati uveče.

Zabrana je privremena i važiće samo do oktobra, a italijanska vlada navodi da je donela ovu odluku kako bi suzbila neprimereno ponašanje posetilaca u jeku turističke sezone.

Samo prošlog vikenda policija je primila 500 prijava u vezi sa prekomernim konzumiranjem alkohola i ispisala nekoliko desetina kazni.

Svi oni koji budu prekršili zakon moraće da plate 150 evra kazne, dok će vlasnici maloprodajnih i ugostiteljskih objekata morati da izdvoje 280 evra.

Foto: Thinkstock

Kada je reč o Španiji, vlasti Balearskih ostrva, doma odmarališta na Ibici i Magalufu, donele su predlog da prodaja alkohola bude zabranjena čak i na aerodromima na ovim ostrvima, kao i u avionima koji saobraćaju ka njima.

Odluka je doneta nakon niza incidenata koje su prouzrokovale osobe u alkoholisanom stanju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.