Izvor: B92

Zimski raspust je prilika da roditelji sa svojom decom odu na skijanje, a sve više njih se odlučuje i za Goč koji skijašima nudi dve ski staze dužine od 500 m, idealne za prve korake na snegu, dok oni iskusniji mogu uživati u spustu, jer je visinska razlika od podnožja do vrha staze, čak 150 metara.

Dušan Radović, direktor SC Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da su uslovi skijaških staza ove sezone kvalitetni, da su staze utabane i da ima dovoljno snega.

“Staze su opremljene sistemom “sidro”, a kapacitet je 1.070 skijaša po satu. Dnevni ski pas je 600 dinara, a na raspolaganju imamo i noćno skijanje, čija je cena 800 dinara.

Radno vreme staze je od 10 do 16 sati, a noćno skijanje je vikendom u vremenu od 15.30 do 22 sata”, kaže Radović. Iz SC Vrnjačka Banja očekuju da broj skijaša doživi kulminaciju tokom zimskog raspusta, a gosti najviše dolaze iz Vrnjačke Banje. Kraljeva, Trstenika, Kruševca i Kragujevca.. Radović kaže da Vrnjačka Banja i Kraljevo imaju master plan, koji bi u budućnosti trebalo da zajednički privuče skijaše i ponudi im sve staze na Goču.

“Kompletna planina Goč je ponuđena kroz jedan zajednički projekat. Nisu u pitanju samo staze sa vrnjačke i kraljevačke strane Goča, već i kompletna priroda Goča koja je interesantna Skijalištima Srbije.

"Plan je da se instalira sistem za veštačko osnežavanje, a Goč bi se kretao u pravcu adrenalinskog turizma"”, rekao je Radović, naglašavajući da je u planu i zajednička staza za planinski biciklizam.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.