Izvor: klix.ba

U Pino Familia muzeju, koji se nalazi u blizini Seula, nalaze se ogromne lutke iz knjige o dečaku kojem je zbog laži porastao nos. Muzej u čast Pinokiju je delo južnokorejskog arhitekte Mon Hona, a izgrađen je po želji jednog kolektora Pinokio lutaka.

Foto: Kevin Paige / Flickr

Muzej se sastoji od tri zgrade obložene metalom, travnatog dvorišta u kojem su ribnjak i mini voz, a Pinokijeva, lutka koja se nalazi u dvorištu viša je od sve tri zgrade.

U prvoj zgradi su izložene Pinokio lutke, druga je posvećena likovima iz bajke, a u trećoj se nalaze prodavnica, kafić i slični sadržaji. Svaka od zgrada ima i svoj naziv koji se odnosi na priču o Pinokiju, jedna nosi naziv “Talas i kit”, druga “Priča o kitu” i treća “Fontana nosa”.

Na jednoj od zgrada od nerđajućeg čelika napravljen je Pinokijev nos iz kojeg u dvorište teče voda. Sa drugog sprata zgrade posetioci mogu da uživaju u pogledu na dvorište i susedne šume.

.

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.