Izvor: Tanjug

"Panorama" na Zlataru očekuje, na osnovu dosadašnjih aranžmana i interesovanja turista, odličnu posetu sve do kraja januara, a zahvaljujući opštini Nova Varoš, koja je u adaptaciju i nabavku opreme za taj hotel uložila 60 miliona dinara, vraća "stari sjaj".

Na osnovu posete zabeležne tokom dočeka Nove 2014. godine, kada je taj jedini hotel na Zlataru bio maksimalno popunjen, u "Panorami" očekuju da bi njihovi smeštajni kapaciteti do kraja ovog meseca mogli biti popunjeni više od 80 odsto.

"Naši tradicionalni gosti nam se vraćaju, a dobijamo i nove, što je veoma važno", istakla je u izjavi Tanjug Ivana Novaković, upravnik "Panorame" i direktor TSC "Zlatar", javnog preduzeća koje od maja prošle godine gazduje hotelom.

"Boravak turista na ovoj planini upotpunjen je Adrenalin parkom koji se nalazi se u neposrednoj blizini hotela „Panorama , a namenjen je svima koji vole zabavu, avanturu i provod", ističe Novakovićeva.

Sastoji se od platformi na drveću između kojih su prepreke koje od korisnika traže izdržljivost, hrabrost, višak adrenalina i avanturistički duh. Park je, objašnjava ona, drugi po veličini u Srbiji, za uzrast od 15 do 30 godina, pogodan kako za rekreaciju i vežbe tako i za takmičenja.

Dužina parka je 340 m, od čega je 190m “zip-line” sistem i 150 m prepreka, kao što su viseći kanapi, horizontalne merdevine, balans greda, cik-cak gredice, paukova i tarzan mreže i mnoge druge.

Prosečna visina platformi je pet metara. Park je bezbedan, kao i oprema koja je atestirana. Kroz ceo park pruža se sigurnosna sajla, a pre početka avanture prolazi se obuka na “zemlja parku”.

"Pun pansion u Panorami staje 2.860 dinara, polupansion 2.450, a noćenje sa doručkom 1.890 dinara", precizirala je ona. Raspolaže, kako je dodala, između ostalog, zatvorenim bazenom, a nedaleko od njega je ski staza. Ski pas staje 600 dinara.

Predsednik opštine Nova Varoš, Dimitrije Paunović kaže da je lokalna samouprava imala smelosti da se prihvati ovog poduhvata koji je za dve godine dao odlične rezulatate.

"Napravljen je veliki korak kada je u pitanju turistička ponuda Zlatara. Da nismo uložili u ovaj projekat Zlatar bi nestao sa turističke mape Srbije", ocenio je on danas za Tanjug.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.