Izvor: Beta

Egipatske vlasti danas su zbog nemira zatvorile za posetioce sve istorijske lokalitete, među kojima piramide u Gizi, Egipatski muzej blizu Trga Tahrir i Aleksandrijski muzej.

Ova mera je uvedena iz predostrožnosti, rekao je egipatski ministar za antikvitete Mohamed Ibrahim dodajući da su pooštrene bezbednosne mere kod svih istorijski značajnih spomenika.

U Egiptu je danas uvedeno vanredno stanje za narednih mesec dana posle žestoke intervencije policije protiv demonstranata u kojoj je u Kairu ubijeno više od 120 ljudi.

Policija je jutros, uz podršku vojske, počela da rasteruje demonstrante s trgova na kojima pristalice svrgnutog predsednika Mohameda Morsija protestuju više od mesec dana zahtevajući njegov povratak na vlast.

Izveštaji o broju poginulih u Kairu se razlikuju - izveštači javljaju da je ubijeno više od 120 osoba, dok je Muslimansko bratstvo, kome pripada Morsi, saopštilo da je poginulo više od 250 pristalica svrgnutog predsednika.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.