Izvor: Izvor: danas.rs, autor J. B. K.

Autor: {"id":162555,"id_news":679774,"name":"","surname":"Izvor: danas.rs, autor J. B. K."}

Borski ljubitelji skijanja ne moraju da putuju u zimovališta u zemlji i inostranstvu, budući da njihovo omiljeno i njima najbliže skijalište na Crnom vrhu ovogodišnju sezonu dočekuje sa postojećim ski-liftom, od nedovršenog hotela Jelen-Hajat do meteorološke stanice, ali i novom žičarom od spomenika pored puta Bor - Žagubica, takođe, do meteorološke stanice.

Na crnovrškom skijalištu su dve staze, jedna duga 1.550 metara za smelije i vičnije pored nove žičare i druga dužine oko 800 metara duž ski-lifta prema nedovršenom hotelskom kompleksu Jelen-Hajat. Uređen je i prilazni put i parking, a objekat za iznajmljivanje skijaške opreme i kafić su u izgradnji.

Sneg koji je pao u decembru nije bio dovoljan za skijanje, a ovaj januarski kada je visina snežnog pokrivača dostigla oko pola metra, omogućio je potrebne uslove za rad skijališta, pa je JP Borski turistički centar minulog vikenda dao zeleno svetlo skijašima da mogu uživati na snežnim stazama skijališta Crni vrh.

Takmičenjem skijaša i rekreativaca na Crnom vrhu obeležen je 20. januar, Međunarodni dan snega i skijanja, ski-pas je bio besplatan, a Borski turistički centar je za sve ljubitelje skijanja organizovao besplatan prevoz do skijališta. Kako saznajemo, staze na skijalištu Crni vrh obezbeđivaće dva redara i Gorska služba spasavanja, kao i ekipa lekara Zdravstvenog centra u Boru, koji će svakodnevno biti prisutni od 10 do 16 sati, odnosno u vreme rada skijališta. Prema najavama iz Borskog turističkog centra cena ski-pasa je definisana i iznosi 300 dinara.

Podsetimo da su novu žičaru na Crnom vrhu poklonila Skijališta Srbije. Ovu žičaru koja je bila na Kopaoniku demontirao je i transportovao ATB FOD, građevinski radovi čija je vrednost 125.000 evra bili su donacija beogradskog Energoprojekta, a montažne i elektroradove, vredne 250.000, finansirao je Rudarsko-topioničarski basen Bor.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.