Izvor: Ilija Despotoviæ

Autor: {"id":153880,"id_news":660846,"name":"","surname":"Ilija Despotovi\u00e6"}

Predsednik Nemačkog turističkog udruženja Jirgen Buhi ocenio je da je Crna Gora postala "svetska trend destinacija" u turizmu.

"To nas je motivisalo da kongres našeg Udruženja održmo u Budvi", kazao je Buhi na konferenciji za novinare pretposlednjeg dana tog skupa.

On je rekao da će Nemačko turističko udruženje učiniti sve da se Nemci u većem broju vrate u Crnu Goru. Prema rečima Buhija, hotelski kapaciteti Crne Gore za smeštaj turista zasad su sasvim dovoljni, ali je potrebno uvesti veći broj avio-linija izmedu Nemačke i Crne Gore.

Buhi je rekao da je Crna Gora konkurentna u turizmu i kad je reč o cenama usluga.

Direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Saša Radović rekao je da je Nemačko turističko udruženje do sada svoje kongrese držalo u Grčkoj, Turskoj, Egiptu i Maroku, a da je Južna Koreja 12 godina čekala na takav skup.

Pomoćnik crnogorskog ministra turizma Olivera Brajović je navela da Nemačka ima 82 miliona stanovnika i 60 miliona putovanja godišnje. Nemci putuju tokom čitave godine i zato je mnogo važno da se pridobiju upravo turisti iz te zemlje, kazala je Brajović.

Kongres Nemačkog turističkog udruženja biće završen u subotu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.