Izvor: B92

Terme Tuhelj d.o.o. je najveći wellness i kupalište u Hrvatskoj, a izgradnjom Hotela WELL**** postaju najveće kontinentalno turističko odmaralište u Hrvatskoj.

Smeštene su u centru Zagorja, nadomak glavnog grada, sadržaj i nivo usluga su u skladu s evropskim wellness centrima. Već 4 godine za redom hotel Terma Tuhelj je na Danima turizma proglašen najboljim u svojoj kategoriji, a ekipa koja ih je osnovala je ista kao ona zadužena za Terme Olimija. Ponuda Terma Tuhelj sadrži kupališni turizam, wellness turizam, poslovni turizam, sportski turizam, hotel, restorane i ostalo.

Tu je i avanturistički park sa sportskim terenima i adrenalinskim parkom. Park nudi mnoštvo mogućnosti za individualne goste, decu i škole. Vodeni planet tik do zemlje izgrađen je 2006. godine i najveće je kupalište u Hrvatskoj.

Prostire se na površini od preko 15.000m2 i sadrži preko 5.000m2 vodene površine i niz vodenih atrakcija u ukupno 8 bazena. Svijet sauna - najveći sauna centar u Hrvatskoj prostire se na više od 1.000m2 i u ponudi, pored 7 različitih sauna (3 finske, 3 parne i laconium), nudi sve potrebne dodatne sadržaje.

Svet sauna sadrži: laconium, bio saunu s jonizirajućim kristalima, ekstremnu finsku saunu, programsku saunu, parnu duplu saunu, blatnu saunu i solnu saunu te popratne sadržaje koje čine hladni bazen, whirlpool, kneipp staza, ledena jama (masaža kockicama leda), wellness bar s ponudom zdrave hrane i napitaka, dvorana s vodenim krevetima, odmaralište s ljuljaškama, terasu za sunčanje.

Sport - u objektu postoji sportska dvorana i niz sportskih terena – travnato fudbalsko igralište, 9 teniskih terena, betonsko igralište, košarkaško igralište, mini golf, stoni tenis i ostalo. U ponudi Terma Tuhelj je i smeštaj u kampu, koji je uređen pored kupališta u prekrasnom zelenom parku. Kamp raspolaže s 30 parcela i velikim zajedničkim prostorom za druženje i igru nadomak kompleksa otvorenih bazena.

Pogledajte sve fotografije u Galeriji

Hotel WELL sa 4 * ima nove smeštajne kapacitete - 126 dvokrevetnih soba (od čega 6 apartmana) potom preuređene smeštajne kapacitete, 138 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, ukupno 264 sobe. U hotelu je i moderan i kongresni centar za 450 osoba, koji čine dve dvorane – Invigo za 300 osoba i Vilina za 150 osoba. Izgrađen je amfiteatar za animacijske događaje, koncerte i pozorišne predstave.

U sklopu hotela nalazi se i podzemna garaža sa 70 parkirnih mesta. Između objekata uređeni su vrtovi s termalnim izvorima, što čini posebnu atrakciju za goste gde oni mogu da se prošetaju i uživaju u hortikulturi i prirodi koja okružuje sami objekt.

U blizini hotela nalazi se dvorac Mihanović koji služi narodna jela i gde se nalaze parkovi i fontane koje gosti hotela mogu da posete. Ova Terma je poznata i po lekovitom blatu.

Lekovito mineralno blato Termi Tuhelj sazreva prirodnim putem na dnu izvora vode i među najlekovitijim je u Europi. Pomaže u regeneraciji kože i anticelulitnim tretmanima.

U wellness pakete će se od jeseni uključiti edukacija, duhovnost, alternativni i zdravstveni programi, koji će se temeljiti na savetovanju kako zdravije i kvalitetnije živeti. Sve usluge će biti usmerene na rešavanje potreba savremenog gosta – rešavanje problema sa telesnom težinom, rešavanje modernih“bolesti“, rešavanje raznih oblika stresa u kombinaciji sa novim tehnikama opuštanja, kretanja i drugim fizičkim i duhovnim aktivnostima.

Pogledajte sve fotografije u Galeriji

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.