Izvor: B92

Na Durmitoru se ove godine očekuje oko 100.000 noćenja i ako taj plan bude ostvaren to će biti jedna od najboljih sezona u poslednjih 20 godina, rekao je danas direktor Turističke organizacije opštine Žabljak Boro Nikolić.

Pogledajte sve fotografije u Galeriji

Nikolić je u izjavi novinarima podsetio da su prošle godine u ovom turističkom centru imali za 25 odsto noćenja više nego u 2010 godini . U predsezoni i pošezoni Žabljak uglavnom posećuju gosti iz Francuske, Poljske, Češke, Austije, Izraela i Italije kazao je Nikolić i dodao da u špicu sezone, od sredine jula do sredine avgusta na Durmitoru uglavnom borave domaći gosti.

Kada je reč o strukturi gostiju, Nikolić je naveo da 40 odsto čine strani, a 60 odsto domaći gosti. Govoreći o cenama, Nikolić je kazao da su one unazad nekoliko godina na istom nivou, pa se polupansion u dvokrevetnoj sobi po osobi kreće od 25 do 45 evra, u zavisnosti od kategorije hotela. Prema njegovim rečima, 11 hotela u ponudi ima oko 850 ležajeva, dok se u privatnom smeštaju nalazi jos oko 650 ležajeva, a ne treba zanemariti činjenicu da ima više do 1.100 vikendica.

Gosti koji dođu na Durmitor, koji je pre svega vazdušna banja, provode aktivan odmor u planinarenju, šetnjama, splavarenju Tarom i šetnjama pored brojnih jezera, kazao je Nikolić.

''Durmitor je na 1.450 metara nadmorske visine i idealan je za odmor od gradske vreve, a za sedam dana se menja krvna slika organizma'', istakao je Nikolić.

Pogledajte sve fotografije u Galeriji

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.