Izvor: B92

Kroz ovu banju koju zovu i "Zelenim srcem Srbije" šetali su i Andrić i Nušić.

Sokobanja je na 34. sajmu turizma u Beogradu nastupila pod sloganom ‘’Zdravo mesto za zdrave investicije’’.

Svake godine u Sokobanju svake godine dolazi na desetine hiljada turista. Novoizgrađeni akva park, kulturno-istorijsko nasleđe, zdrava hrana, predstavljena kroz ‘’Gastronomski vodič’’, veliki broj uređenih izletišta od kojih se neka na samo par minuta od centra grada, Bovansko jezero i brojne plaže na reci Moravici, kulturno-sportske manifestacije kao i sve atraktivniji noćni provod je ono što privlači posetioce ali još uvek ostaje neiskoriščeno mnogo mogućnosti koje ova banja nudi, a problem je i nedostatak kvalitetnog hotelskog smeštaja.



Turistički poslenici su za sezonu 2012. pripremili niz novih programa namenjenih različitim grupama posetilaca: slana soba, wellness programi u autentičnom zdanju turskog „Amama“ u centru grada, organizovane ture turističkim vozom do podnožja planine Rtanj kao i organizovani izleti do Bovanskog jezera i drugih atraktivnih lokacija u okolini Sokobanje.



Zanimljivo je da ova banja tokom letnjih meseci ima i kvalitetan noćni život i da je posećuju i mladi.

U okviru „Banjskog kulturnog leta“ posetioci Sokobanje imaće prilike da uživaju u pozorišnim predstavama i brojnim koncertima na centralnom gradskom trgu.

Takođe, očekuje se bogat zabavni dnevni i noćni program na sokobanjskom akvaparku koji će primati kupače u periodu od 20. juna do 20. septembra.

Ljubitelji sporta će sredinom avgusta uživati u jednom od najatraktivnijih basket turnira u Srbiji - „Avgust u avgustu“ koji se ove godine održava po 13. put.

Nisu za zanemarivanje ni pristupačne cene koje turiste opredeljuju da odmor na moru zamene ovim banjskim mestom.

U opštini koja slovi za ‘’Zeleno srce Srbije’’, kažu da, ako su čuveni Andrić i Nušić uživali u čarima Sokobanje, zašto ne bi i savremeni nomadi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.