Izvor: Tanjug

Povodom manifestacije Noć muzeja Turistička organizacija Srbije je pripremila interaktivnu izložbu Dunavska avantura.

Za Noć muzeja, u subotu, 14. maja od 18 sati do dva sata posle ponoći, u okviru izložbe biće postavljene svetlosne i zvučne instalacije, koje imaju za cilj da dočaraju lepotu te druge po redu najduže evropske reke.

Izložba će biti otvorena do 21. maja u Čika Ljubinoj ulici broj 8. Izložba "Dunavska avantura" ima za cilj da kroz raznovrsne interaktivne sadržaje predstavi turističku ponudu Srbije na Dunavu, reci koja spaja Srbiju sa istokom i zapadom Evrope.

Izložba "Dunavska avantura" pruža zabavno krstarenje i edukaciju o prirodnom blagu i kulturno-istorijskim vrednostima lepog plavog Dunava. Na izložbi može da se vozi bicikl uz Dunav čuvenom stazom Eurovelo 6 koja vodi od Atlantika do Crnog mora.

Posetioci mogu da se fotografišu kao da su Rimljanin, srednjevekovni vitez, ili dama iz srednjeg veka.

Takođe, postoji mogućnost odmora u prirodnom ambijentu nacionalnog parka i pravljenje ručka u autentičnom seoskom dvorištu, a na obali reke čeka zlatna ribica koja ispunjava želje. Učešćem u kvizu posetioci mogu da osvoje brojne nagrade koje vode na Dunav.

Kroz zanimljive simulacije, posetioci će imati priliku da zaplove kroz živopisne predele druge najveće evropske reke.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.