Izvor: B92

Novi Sad više posećuju strani nego domaći turisti i prošle godine je taj grad posetilo 100.000 stranih turista, izjavio je danas direktor novosadske Turističke organizacije Branko Rondović.

Izvor: Blic

Rondović je na 33. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na kome je danas Novi Sad proglašen za najbolju domaću turističku destinaciju u Srbiji, rekao da osim Egzita i poljoprivrednog sajma u Novom Sadu postoji još turističkih manifestacija koje mogu da dovedu više od 5.000 turista.

"Ove godine ćemo pojačati broj kulturnog i manifestacijskog turizma", kazao je Rondović dodajući da u tom gradu trenutno postoji sedam internacionalnih manifestacija koje dovode veliki broj stranih turista.

On je istakao da će Turistička organizacija Novog Sada u narednim mesecima ojačati kongresni turizam, navodeći da je plan da se ove godine osnuje kongresni biro u Novom Sadu.

"U Novom Sadu imamo kongresni centar, sajam, veliku ponudu smeštajnih kapaciteta, hotela sa četiri i pet zvezdica, univerzitet", kazao je Rondović i dodao da će Turistička organizacija Novog Sada pružiti podršku svim ljudima koji mogu da organizuju velike kongrese u ovom gradu.

On je rekao da je u Novom Sadu ove godine povećan broj hotela i da će novosadska Turistička organizacija učiniti sve da privuče turiste u ovaj grad i da svi smeštajni kapaciteti budu iskorišćeni.

Rondović je podsetio da je u toku izgradnja hotela iz lanca Holidej in koji će "ojačati konkurenciju i obezbediti kvalitetniju ponudu".

Na ovogodišnjem 33. Međunarodnom sajmu turizma, koji je otvoren je 24. februara i zatvara se sutra učestvuje oko 900 izlagača iz 43 zemlje, a paralelno sa Sajmom turizma, održava se i Međunarodni sajam vina na kome učestvuje 105 izlagača iz Srbije, Italije, Francuske, Argentine, Čilea i drugih zemalja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.