U hotele na Zlatiboru ulažu 70 miliona €

Palisad” se uveliko modernizuje, “Dunav” dobija savremeni sjaj, privodi se kraju novi blok “Olimpa”. Uporedo niče hotelsko-apartmanski komlepks “Ruža vetrova” koji će biti kategorisan sa pet zvezdica, u fazi izgradnje je i “Tornik” na brdu Kamalji.

Izvor: Blic

Podeli

U rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih hotela na Zlatiboru ulažu se desetine miliona evra. “Palisad” se uveliko modernizuje, “Dunav” dobija savremeni sjaj, privodi se kraju novi blok “Olimpa”. Uporedo niče hotelsko-apartmanski komlepks “Ruža vetrova” koji će biti kategorisan sa pet zvezdica, u fazi izgradnje je i “Tornik” na brdu Kamalji. Uskoro treba očekivati temelje “Rašicinog” hotela, baš kao i prve radove na izgradnji superluksuznih apartmanskih naselja u Semegnjevu i Ribnici koje će graditi holandski i ruski biznismeni.

Trenutno najveću investiciju u turizam na Zlatiboru, vrednu 12 miliona evra, izvodi “Hemel” iz Jagodine. U naselju Zova gradi se njihova “Ruža vetrova” čije je otvaranje najavljeno pred početak naredne zimske sezone.

- Kompleks će raspolagati sa 120 apartmana i omanjim hotelom u kome će se naći 40 kreveta. Biće to jedini hotel sa pet zvezdica na ovoj planini, u njemu će se naći jedan veći i dva manja bazena, mini golf teren, ledena dvorana, restorani, kongresna sala, lekarska ordinacija. Poseban deo zauzeće centar za detoksikaciju organizma i korekciju telesne težine, a jedinstvenost “Ruže vetrova” je što će se u njoj služiti isključivo organski proizvedena hrana - kaže za “Blic” Ana Gobelić iz “Hemela”.

Još jedna priznata domaća kompanija, subotički “Pionir”, zaoštriće smeštajnu i prateću ponudu na Zlatiboru završetkom radova na hotelu “Tornik”. Ovo moderno zdanje, čije se otvaranje očekuje u dogledno vreme, raspolagaće bazenima, spa i velnes programom, kongresnom dvoranom i ostalim sadržajima koji se podrazumevaju u savremenom hotelijerstvu.

- Uspešno privodimo kraju investiciju vrednu tri miliona evra. Gradimo hotelski blok površine 3.000 kvadrata u kome smo već dobili kongresnu salu, 18 komfornih soba, recepciju sa kafe-barom. Preostaje još da se završi velnes centar sa zatvorenim bazenom i saunama, a sve bi to trebalo da bude okončano ako ne do leta, onda sigurno do sledeće zime. Novo krilo, inače, površinski je veće od starog dela - priča Miodrag Ilić, direktor “Olimpa”.

Već godinu dana traje obnova hotela “Dunav”, a najveći deo poslova do sada je urađen. Renovirane su 24 sobe i sedam apartmana, postavljene su nove instalacije i stolarija, sređena su kupatila i sala za seminare.
- Preostaje još da okončamo dogradnju hotela delom u kome će se nalaziti spa i fitnes program, bilijar sala i još ponešto. Do letnje sezone sve će biti u funkciji - priča Vanja Smiljanić, direktor “Dunava”.

U umivanje 30 apartmana i 50 soba, sređivanje hodnika, uređenje barova i restorana “Palisad” je u 2010. uložio milion evra. Najmanje trostruko više novca menadžment ovog hotela spremio je za ovu godinu kada će rekonstrukciji biti podvrgnuto preostalih 146 soba.

- Mimo toga, gradimo spa i velnes centar sa bazenom, jednu veliku i nekoliko manjih kongresnih dvorana, čime ćemo sadržaje prilagoditi kategoriji četiri zvezdice. Okrenuti smo i daljim ulaganjima u sportski turizam. Prošle godine u naselju Triangl izgradili smo tri fudbalska igrališta, od kojih dva sa veštačkom i jedno sa prirodnom travom, a u fazi izgradnje su još dva takva igrališta - kaže Vojislav Janić, direktor “Palisada”.

U turizam na Zlatiboru agresivnije ulazi i slovenačka “Rašica Point”. Kompanija iz Ljubljane koja već nekoliko godina gazduje sportskom dvoranom “Wai Tai” spremna je da pored ovog objekta izgradi hotel sa četiri zvezdice.

- Prekjuče nas je posetio Matej Raščan, jedan od vlasnika „Rašice Point“, i podneo zahtev za gradnju hotela u koji će, prema njegovim najavama, biti uloženo deset miliona evra - ističe Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Ogroman novac koji se ulaže u turizam uprkos ekonomskoj krizi, Darko Đurović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, ocenjuje kao “posledicu” prednosti koju Zlatibor ima u odnosu na druge destinacije u Srbiji. “Zlatibor ima jednako posećenu i zimsku i letnju turističku sezonu, između njih veliki broj seminara u vansezoni. Poslovna klima u našoj turističkoj privredi je stabilna, a zbog velike iskorišćenosti kapaciteta uložena sredstava se vraćaju u relativno kratkom perio

Rusi i Holanđani grade luksuzna apartmanska naselja

Novu dimenziju turizmu na Zlatiboru uskoro će dati kapital iz Holandije i Rusije. Konzorcijum “Green stone real estate” iz Holandije otkupio je u selu Semegnjevo 45 hektara zemljišta. Holanđani su namerni da tu grade 120 rezidencija površine 150-250 kvadrata. Svaka rezidencija biće izgrađena od drveta i kamena, a kao „pogon“ za njihovo unutrašnje osvetljenje i zagrevanje koristiće se solarna energija. Na istom posedu nići će nekoliko restorana, prodavnica, dom zdravlja, bazen, sportski tereni, pešačke staze... Sličnu investiciju najavila je i ruska “Miledi investment group” koja je u ataru Ribnice kupila 20 hektara. “I Rusi i Holanđani najavili su poduhvate vredne po 20 miliona evra. Najkasnije za mesec dana biće usvojen urbanistički plan za Ribnicu i Semegnjevo čime će biti otklonjena i poslednja prepreka da realizacija njihovih poslovnih zamisli počne da se pretvara u delo”, dodaje Milan Stamatović.

Vesti

Bečki metro slavi 40. rođendan

Austrijska prestonica će u nedelju 25. februara proslaviti 40 godina postojanja podzemne železnice. Današnji "U-ban" ima pet linija, 109 stanica i ukupnu dužinu od 83 kilometra. U 2017. godini prevezao je 450 miliona putnika.

Vesti petak 23.02. 15:15 Komentara: 7

Most u Srbiji krije tragičnu priču /VIDEO

Beli most jedna je od najznačajnijih turističkih atrakcija i simbola Vranja. Priča o ovom mostu živi kroz brojne legende i verovanja. Izgrađen je na mestu tragično okončane zabranjene ljubavi Srbina i Turkinje.

Vesti četvrtak 22.02. 19:00 Komentara: 4

Sve više putnika želi "zone bez dece"

Pojedini putnici smatraju da je mogućnost sedenja pored glasnog deteta samo jedan od rizika kojima se izlaže svako kada kupuje avionsku kartu, dok drugi smatraju da decu obavezno treba razdvojiti od odraslih.

Vesti četvrtak 22.02. 08:25 Komentara: 53
strana 1 od 1019 idi na stranu