Izvor: B92

Tornik sada ima 7.700 metara staza za veznim putevima i žičaru koja sa sat može da preveze 3.000 skijaša

Izvor: Večernje novosti

Solidno popunjeni kapaciteti zimskih centara. Zlatibor uvećao posetu u odnosu na 2010. Veštački sneg produžava sezonu skijanja

Ski centar Tornik na Zlatiboru tokom januara posetilo je oko 12.000 skijaša. Preduzeće „Skijališta Srbije“ uložilo je prošle godine oko 280 miliona dinara u ski-lift, vizitor centar i sistem za osnežavanje. Tako su sve četiri staze na Torniku ove sezone prvi put prekrivene veštačkim snegom. To je doprinelo da Zlatibor tokom januara poseti 20 posto više gostiju nego u istom periodu lane.

Ministarka za NIP Verica Kalanović obišla je u četvrtak ovaj zimski centar sa direktorom „Skijališta“ Nebojšom Skorićem i prvim čovekom Turističke organizacije Zlatibora Darkom Đurovićem.

- Mnogo novca uloženo je u razvoj Tornika, ali lakše je bilo kada je svota podeljena na više kasa, među kojima je i NIP - rekla je Kalanovićeva. - Vlada je uvidela prirodne potencijale ove planine. Tornik sada povećava turističku ponudu Zlatibora, dovodi više gostiju, a žitelji ove planine više će zarađivati od turizma.

Prema rečima Nebojše Skorića, zbog sistema za veštački sneg sezona skijanja moći će da traje i četiri meseca.

- Tornik sada ima 7.700 metara staza za veznim putevima i žičaru koja sa sat može da preveze 3.000 skijaša - kaže Skorić.

SKI VIKEND

Ski vikend na Zlatiboru biće organizovan od 12. do 14. februara. Prema rečima Darka Đurovića, hoteli će gostima dati popust od 10 do 25 posto, a Turistička organizacija Zlatibora besplatno će prevoziti skijaše do Tornika. Takmičenje u alpskom skijanju biće održano tokom „Zlatibor festa“, koji će biti održan od 19. do 21 februara.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.