Izvor: B92

Nakon brojnih renomiranih časopisa članak o Crnoj Gori, u kome se pominje Ulcinj, objavljen je i u godišnjem vodiču za putovanja "Tatler" časopisa, izdanje za 2011. godinu.

Izvor: Dan

"Tatler" je jedan od najuticajnijih časopisa koji prati životni stil i modu, utiče na formiranje stavova i trendova i štampa se u oko 100.000 primjeraka mjesečno. Objavljivanjem priča o putovanju, modi i kulturi, ovaj časopis utiče na određivanje budućih trendova, dok njihov godišnji vodič za putovanja predstavlja jedan od najvažnijih izdanja o putovanjima u Velikoj Britaniji. U članku pod nazivom „Stjenovita obala i svjetska elita" Crna Gora se opisuje kao "mjesto sa obalom iz koje se uzdižu visoke planine, sa gradovima i mjestima, gotovo netaknutim tokom vjekova, sa dahom italijanskog baroka koji bi zaveo i Federika Felinija".

Pisac teksta kao jednu od lokacija koju treba obavezno posjetititi predlaže Veliku plažu.

- Velika plaža je jedinstveno mjesto sa toplim, čistim morem i mekim pijeskom boje čokolade koji ima ljekovita svojstva - navodi se u članku.
Najbolji izlet, po mišljenju autora, je splavarenje Tarom, a "najbolje jelo, piće, pijaca, najbolji pogled – cijela zemlja"!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.