Izvor: B92

Noviteti u turističkoj ponudi Crne Gore za narednu ljetnju sezonu odnose se na pet visokokvalitetnih kamp-odmorišta u pet nacionalnih parkova - Skadarskom jezeru, na Lovćenu, u Biogradskoj gori, Durmitoru i Prokletijama.

Izvor: Pobjeda

Turistička ponuda Crne Gore podići će nivo kvaliteta za narednu ljetnju sezonu, do kada će biti izgrađeno i uređeno pet visokokvalitetnih kamp-odmorišta u pet nacionalnih parkova - Skadarskom jezeru, na Lovćenu, u Biogradskoj gori, Durmitoru i Prokletijama.

U tim odmaralištima biće urađeno sve za boravak ljubitelja prirode koji na odmor putuju takozvanom kućom na točkovima – mobilhomom. To će doprinijeti i otvaranju novih radnih mjesta i pozitivnom djelovanju na državni i budžet lokalne samouprave kroz naplatu članskih doprinosa, boravišne takse i poreza na promet.

Nova ponuda, kroz projekat „5 u 5“, omogućiće i ostvarivanje prihoda lokalnom stanovništvu, kroz plasman poljoprivrednih i drugih proizvoda i rukotvorina tipičnih za područje koje obuhvataju nacionalni parkovi, rečeno je nakon dogovora o memorandumu o izgradnji savremenih kamp odmorišta, koji su potpisali ministar turizma Predrag Nenezić, direktor JP „Nacionalni parkovi“ Rade Gregović i direktor regionalne kancelarije Njemačkog društva za tehničku saradnju (GTZ) Peter Bonin.

- Za realizaciju ovog projekta koji će koštati oko 100.000 eura obezbijeđeno je 80.000 eura, dok će ostali dio, kroz projekte i druge vidove pomoći i aktivnosti, obezbijediti GTZ, kao i Nacionalni parkovi ustupanjem izabranih lokacija - kazao je pomoćnik ministra turizma Nebojša Popović.

N. P.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.