Izvor: B92

Ovogodišnju ljetnju sezonu Budva dočekuje sa oko tri hiljade parking mjesta na gotovo 15 javnih parkirališta u gradu, u Rafailovićima i Petrovcu, kojim gazduje Javno preduzeće “Parking servis“.

Namjerom da postojeća parkirališta prošire i povećaju kapacitet, problem nedostatka parkinga u jeku sezone bi mogao biti sveden na najmanju moguću mjeru.

Direktor „Parking servisa“ Dragan Liješević kaže da je nedostatak parkinga i preopterećen saobraćaj u centru “tradicionalno neugodan problem svih turističkih gradova”.

“Ni Budva nije izuzetak, s obzirom na to da se smatra jednim od najposjećenijih. „Parking servis“ adekvatnom poslovnom strategijom pokušava da riješi ovaj problem. Svjesni smo da postoji realna neusaglašenost između potreba i raspoloživog broja parking mjesta, naročito u vrijeme turističke sezone, i to nas redovno navodi da tragamo za novim rješenjima, što i sada potvrđujemo”, kaže Liješević.

“Izabranim rješenjem, pored već poznatih sedam parkinga u centru Budve, sa još dva parkinga opšteg karaktera, sa mogućnošću naplate pomoću parkomata, ukupnog kapaciteta od 900 mjesta, korisnicima će biti ponuđen još jedan parking u blizini Jadranskog sajma, i proširenje već postojećeg parkinga kod kafea „City“ kod Pošte. Time će Budva na površini od 6.000 kvadrata dobiti novih 700 parking mjesta, čime će saobraćaj biti znatno olakšan. Ta proširenja parkinga biće sezonskog karaktera”, najavio je Liješević.

Preduzeće će, kaže, ponuditi i veći broj turističkih propusnica u odnosu na prethodnu godinu.

Početkom juna „Parking servis“ će omogućiti i kontrolu parkiranja na tri parkinga u Petrovcu.

“Riječ je o parkingu u Lučicama, kod Pošte i hotela „Oliva“, kao i još dva parkirališta opšteg karaktera. Ukupni njihov kapacitet je 1.050 mjesta. U Rafailovićima ćemo problem nedostatka parkinga riješiti u okviru javne spratne garaže kapaciteta 240 mjesta”, zaključio je Liješević.
Cijene parking usluga u Budvi ovog ljeta biće na prošlogodišnjem nivou - od 60 centi do euro.

“Cijene su iste, a za 20 odsto su niže od predviđenog cjenovnika sa finansijskom opravdanošću po naše preduzeće. Na pojedinim parkinzima, parkiranje vozila u trajanju od 30 do 60 minuta se ne naplaćuje. Preduzeće istovremeno specijalnim vozilima pruža i usluge prevoza vozila, barki i slično”, rekao je direktor Liješević.

(Vijesti)

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.