Kaluđerski vodopad dostupan ljubiteljima prirode

Impozantni staroplaninski biser prirode - Kaluđerski vodopad, biće ubuduće dostupniji zaljubljenicima u netaknutu prirodu, jer su planinari iz Planinarskog kluba "Vidlič" iz Pirota detaljno obeležili put do vodopada koji se nalazi na šest kilometara od najudaljenijeg staroplaninskog sela Topli Do, a ispod najvišeg vrha Stare planine Midžora.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.04.2015.

19:50

Default images
YouTube Printscreen

Kako je Tanjugu rekao licencirani planinarski vodič Robert Ilić, reč je o biseru prirode za koga retko ko da je do skora znao i da postoji.

"Vodopad se nalazi ispod samog vrha Midžor u predelu nestvarne lepote, visok je najmanje 200 metara i prizor je zaista neponovljiv i neopisiv. Osim Kaluđerskog vodopada, u tom delu Stare planine nalazi se još najmanje deset manjih vodopada", priča Ilić.

On je dodao da im je u obeležavanju trase do tog vodopada pomogla Turistička organizacija Pirot, a direktor te organizacije Bratislav Zlatkov rekao je Tanjugu da će vodopad biti uvršten u turističku ponudu pirotskog kraja.

"Osim Čunguljskog, Piljskog, Tupavice i drugih vodopada planiramo i da Kaluđerski vodopad uvrstimo u turističku ponudu. Put do njega je u pojedinim deonicama loš i neprustupačan, pa čak i opasan zbog čega ćemo sa planinarima raditi na tome da opasne deonice budu uređene tako da vodopad bude dostupan što većem broju ljudi", kaže Zlatkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: