Most na Adi će pozeleneti u čast Dana Svetog Patrika

Beograd će se ove godine prvi put pridružuti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik - Dan Svetog Patrika, osvetljavanjem Mosta na Adi zelenim svetlom, u sumrak, 17. marta, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2015.

19:54

Default images
Foto: Tanjug

Kako se navodi, građani će moći da prisustvuju tom događaju, koji promoviše Beograd među 70 miliona ljudi na šest kontinenata sveta, koji obeležavaju taj dan.

Beograd je prvi grad na zapadnom Balkanu koji učestvuje u toj globalnoj akciji. Na taj način Beograd će se pridružiti svetskim metropolama u kojima se osvetljavaju zelenim svetlom građevine, poput Empajer stejt bildinga u Njujorku, Sidnejske opere, egipatskih piramida, Koloseuma u Rimu, kao grad koji prati svetski trend u proslavi Dana Svetog Patrika.

Akcija osvetljavanja Mosta na Adi zelenim svetlima organizuje se kao deo Beogradskog irskog festivala, koji traje od 13. do 22. marta, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: