Sunčana reka: Obala koja je razoružala De Nira

Kada je krajem šezdesetih godina poznati američki glumac Robert de Niro putovao auto-stopom kroz Srbiju, put ga je doveo i na obalu Drine, u Banju Koviljaču, u čijoj blizini se nalazi Sportsko-rekreativni kompleks "Sunčana reka".

Izvor: V. Mitriæ

Subota, 09.11.2013.

09:31

Default images

De Niro je pored Drine prenoćio, a ova reka je na njega ostavila tako veliki utisak da je svojoj kćerki dao ime Drina.

Turistički kompleks "Sunčana reka" čine kuća za smeštaj gostiju "Nada" (30 ležaja), kućice za smeštaj gostiju i vila "Sunčana reka" sa dve sobe (57 ležaja), kafana "Pod vrbom" (270 mesta), letnja bašta, muzejska postavka "Drina kroz vekove", biznis sala sa 100 mesta, otvoreno ognjište, pečenjara, letnjikovac i uređena drinska obala sa šljunkovitom plažom ("Šotrina plaža"), "Borisov bar" na "Šotrinoj plaži" (150 mesta), parking, tereni za sport i rekreaciju i ergela.

U "Sunčanu reku" u Gornjoj Koviljači ovih jesenjih dana stižu turisti iz naše zemlje, RS i Federacije BiH, ali i iz inostranstva. Šetnja livadama i gučevskim šumama, predah kraj Drine, vožnja čamcima, časovi jahanja za najmlađe goste, ture pešačenja sve do Ravne gore, deo su sadržaja najposećenije destinacije kraj Drine. Gostima su na raspolaganju i sportski tereni: od teniskih, odbojkaših, pa do onih za mali fudbal, košarku, rukomet i atletiku.
suncanareka.rs
U središtu kompleksa nalazi se i nova crkva posvećena Sretenju Gospodnjem, koju je osveštao episkop šabački Lavrentije, a neposredno posle toga svetinju i "Sunčanu reku" posetio je i patrijarh srpski Irinej.

- Crkvu smo podigli da bi naši gosti imali sve sadržaje, od rekreativnih do duhovnih, kako bi nam opet došli - kaže Zoran Mirković, vlasnik "Sunčane reke".

Na ognjištu se redovno krčkaju jela ispod sača, nude se sve vrste pečenja, peče se i riba ulovljena u Drini. U ovom prelepom kutku postoje i aranžman za dvoje, vikend-aranžman za dvoje, "medeni mesec", ručak za dvoje po promotivnoj ceni, velnes program, kreativna radionica...

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: