Popnite se (virtuelno) na vrh Ajfelove kule

Ajfelova kula i i Google Francuska korisnicima su ponudili tri do sada neobjavljene digitalne izložbe koje će im omogućiti "virtuelnu" šetnju kroz jednu od najpopularnijih atrakcija u Parizu.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

13:15

Default images

Pedesetak slika, građevinskih i inženjerskih planova, gravura i fotografija Ajfelove kule odnedavno je dostupno širokoj publici iz celoga sveta putem interneta.

"Korisnicima, između ostalog, pružamo na uvid niz fotografija u visokoj rezoluciji koje će ispuniti vaš "ceo ekran". Projekat je nastao u saradnji Google-ovog francuskog tima i Udruženja za proučavanje Ajfelove kule. Korisnici će moći da uživaju u fotografijama i starim filmovima o nastanku tornja, njegovoj izgradnji, ali i u filmovima sa svečanog otvaranja i prvim posetiocima," stoji u zajedničkom saopštenju.

Zanimljivost je i do sada neobjavljen audio snimak glasa graditelja Gustava Ajfela, koji će korisnicima omogućiti da u potpunosti urone u čarobni svet Ajfelove kule.

Posetiocima ovog sajta biće dostupan i panoramski pogled sa vrha tornja i virtuealna poseta građevini uz pomoć Google Street View-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: