Sajam omladinskog turizma u Novom Sadu

Na drugom po redu Sajmu omladinskog turizma Youth Fair, koji će biti održan 8. i 9. jula na Trgu slobode u Novom Sadu, na 25 štandova predstaviće se više od 30 festivala, ferijalnih saveza, turističkih agencija i drugih organizacija sa prostora zapadnog Balkana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.07.2013.

15:57

Default images

Na Youth Fair-u, kojeg zajednički organizuju Udruženje Egzit i Turistička organizacija Grada Novog Sada, pored pomenutih organizacija će se predstaviti i mnogi fakulteti i udruženja studenata, koji u Sajmu omladinskog turizma vide pravu priliku za promovisanje svojih programa, izjavila je danas Tanjugu portparolka Turističke organizacije Novi Sad, Tihana Putin.

"Cilj ovog sajma je umrežavanje ponude omladinskog turizma zapadnog Balkana, kako bi se na što bolji način Balkan predstavio svetu kao destinacija zabave i omladinskog turizma", rekla je Putinova, dodajući da je prošlogodišnji premijerni Youth Fair imao odličan odjek, pa je ove godine broj izlagača značajno povećan.

Ono što je bilo jedno od obeležja prošlogodišnjeg Sajma je potpisivanje Deklaracije o inicijativi za osnivanje klastera industrije zabave na zapadnom Balkanu, a Putinova naglašava da se nada da će ove godine ta inicijativa biti krunisana i osnivanjem pomenutog klastera.

"Sajam počinje u ponedeljak 8. jula, baš na dan kada se otvara Egzitov kamp. Sajamske aktivnosti počinju u 18 sati i trajaće do ponoći, dok će muzički programi trajati do jedan sat iza ponoći", rekla je ona, pojasnivši da navedeno radno vreme važi za oba dana.

Paralelno sa Sajmom omladinskog turizma, kako je rekla, buće u Katoličkoj porti održana manifestacija "Eko Art Market", tako da će "centar grada u predvečerje Egzit festivala, na kojem se očekuju gosti iz više od 60 zemalja sveta, biti prebogat zanimljivim dešavanjima".

Komentarišući rezultate koje je Grad Novi Sad ostvario u oblasti turizma, Putin ova je istakla da je, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u maju ove godine u odnosu na isti mesec lane, zabeležen porast i broja turista i broja noćenja.

"Ukupan broj dolazaka turista, kako domaćih, tako i stranih, u Novi Sad je povećan za više od 14 odsto, dok je broj noćenja povećan za 8,5 procenata", rekla je Putinova.

Po njenim rečima, u Novom Sadu je od početka godine ostvareno oko 75.000 noćenja, dok je grad posetilo 42.180 domaćih i stranih gostiju, što su, kako je kazala, "zadovoljavajući rezultati ako se zna da tek dolazi period godine u kom Novi Sad beleži najbolje turističke rezultate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: