Šabac: Praznik za ljubitelje rakije

U Šapcu će sutra biti održana manifestacija "Dani rakije", koja je pokrenuta sa ciljem da doprinese poljoprivredi šabačkog kraja i pomogne jačanju ekonomskog statusa opštine.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.11.2012.

19:07

Default images

Okolina grada je bogata šljivom, a postoji i veliki broj proizvođača voća i rakije, kako industrijskih, tako i domaćih, kojima će manifestacija pružiti priliku da se susretnu sa velikim kupcima iz zemlje i inostranstva.

Pošto se stalno uvode inovacije u proizvodnji voća i rakije, biće održani i stručni skupovi za proizvođače rakije, kako bi se utvrdila njena pozicioniranost kao srpskog brenda.

Biće reči o usklađivanju proizvodnje i kvaliteta rakije sa standardima Evropske unije (EU), ambalaži koja prodaje proizvod, primeni biotehnologije u regulisanju organskog otpada i savremenim destilacionim aparatima, o kojim će predavanje održati stručnjaci iz tih oblasti.

Posetioci će na manifestaciji moći da se upoznaju sa raznim vrstama rakije koje su u narodu oduvek smatrane i kao lekovita sredstva - šljivovica, travarica, lozovača, medovača...

Manifestacija će biti propraćena kulturno-zabavnim programom, u kojem će učestovati istaknuti glumci Šabačkog pozorišta i Kulturno uimetničko društvo "Abrašević", koji će pokušati da novim naraštajima približe stare običaje.

U sklopu manifestacije biće održana i kolektivna izložba primenjenih umetnosti istaknutih umetnika grada Šapca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: