Počinje Mud(r)ijada u Gornjem Milanovcu

Svetsko prvenstvo u spremanju specijaliteta od belih bubrega "Mud®ijada - BallCup" biće održano od danas do 2. septembra u Lunjevici kod Gornjeg Milanovca, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2012.

09:32

Default images

Radni moto manifestacije biće "Belim bubrezima protiv bele kuge", najavili su organizatori navodeći da manifestaciju organizuje grupa entuzijasta pod imenom "Udruženje građana Ljubomir Erović iz Gornjeg Milanovca“.

Interesovanje iz sveta za ovaj festival je veliko još od prvog festivala koji je održan 2004. godine.

"Mud®ijada - World Testicle Cooking Championship“ se najčešće pojavljivala u svetskim časopisima i emisijama u rubrikama entertainment, exotic food, aphrodisiacs, top world festivals, weird, bizzare, travel, cooking, culinary, pa sve do stručnih sajtova koji se bave energetskim vrednostima belih bubrega.

Stručnim žirijem kao i prethodne tri godine predsedavaće Amerikanka izraelskog porekla Anna Wexler - pisac, naučnik, film-mejker i veliki zaljubljenik u festivale i putovanja.

Najava ovogodišnje "Mud®ijade“ biće prikazana u okviru popularnog norveškog tok šou programa pod imenom „Senkveld med Thomas og Harald“ koji trenutno snima serijal po Evropi pod nazivom „Senkveld vs Europe“.

Jedna od epizoda na njihovoj turneji snimaće se u Gornjem Milanovcu, tačnije Galetovom sokačetu.

Norveški dvojac popularnih voditelja doći će sa još dve poznate ličnosti iz Norveške, gde će probati specijalitete od belih bubrega specijalno pripremljenih za tu priliku.

Takođe, od nemačke produkcije koja snima reportaže za zabavnu emisiju "Galileo“ najavljeno je prisustvo i učestvovanje na samoj manifestaciji, istaknuto je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: