Gde deca žele da odsedaju?

Idealan letnjikovac ne treba da ima stepenice, nego tobogane, robote uposliti kao sluge za njegove posetioce, a hranu bazirati na slatkišima, smatraju najmlađi putnici iz Velike Britanije.

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2012.

15:35

Default images

Jedno istraživanje koje je obuhvatilo decu starosti između šest i 12 godina otkrilo je neke neobične dodatke idealnim vikendicama. Većina ispitanika (39 odsto) rekla je da bi želela sobu u kojoj bi odraslima ulaz bio zabranjen.

Takođe, veliki broj dece smatra da idealna vikendica treba da ima tobogane umesto stepeništa, kao i mogućnost da pravo iz sobe “skliznete” u bazen.

Mnoga deca poželela su posebnu sobu za trambolinu, sobu za kampovanje, pa čak i zatvoreni bazen. Čak 21 procenat najmlađih želi da ima prostor za skrivanje unutar vikendice, a 22 odsto priželjkuje da ima jestive tapete na zidovima.

Ipak, najsimpatičniji i najskromniji bio je odgovor jednog dečaka koji smatra da su za idealnu vikendicu potrebni: “moj deda, bašta sa puževima i mesto za mog psa”.

Šta sve vikendice treba da imaju?

Mads Boedker / Flickr.com
1. Soba u kojoj mogu da budu samo deca, dok je odraslim pristup zabranjen

2. Tobogani umesto stepeništa

3. Soba za trambolinu sa visokom tavanicom

4. Soba za kampovanje gde deca spavaju u vrećama i pod šatorima

5. Piratski brod u prirodnoj veličini za dečake i ružičasti zamak za princeze – devojčice

6. Soba za igru opremljena PS3, laptopom, iPod-om i televizorom na kom bi se gledali isključivo crtaći

7. Zatvoreni bazen

8. Zavučena mesta i prolazi koja bi mogla biti tajna mesta za male skrivače

9. Jestive tapete u stilu Vilija Vonke

10. Zidovi obloženi belim tablama po kojima može da se piše flomasterima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: