Najlepše destinacije za Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih je doba godine kada trošite malo bogatstvo na cveće i romantične vikende; možda je najbolji način da potrošite novac neko lepo putovanje. Evo predloga za romantični beg van zemlje.

Izvor: B92

Petak, 10.02.2012.

20:03

Default images

1. Kućica na vodi ispod Ajfelovog tornja, Pariz

U gradu srednjovekovnih mostova, urbanih ostrva, gotičkih kapela i kućica iz 17. veka – zaljubljeni par može uživati i u jednostavnoj šetnji. Međutim najbolje od svega je što imate mogućnost da spavate na reci u kućici na vodi, uz koju dobijate i kuvara koji će vam spremiti pravu večeru za zaljubljene.
Bali, Foto: John Yavuz Can/Flickr
2. Na smaragdnoj, drvenoj terasi, Bali, Indonezija

Bali ima više hramova nego domaćinstava i ispred svakog ulaza se svakodnevno mogu videti namirnice koje se nude bogovima. Za Dan zaljubljenih izaberite neko od seoca koja pružaju idiličnu domaćinsku atmosferu, ostrvsku kulturu, igračke tradicionalne performanse i predivna odmarališta sa drvenim terasa sa kojih se pruža predivan pogled.
Kapadokija, Foto: mellen_petrich/Flickr
3. U vazdušnom balonu, Kapadokija, Turska

Litice, kanjoni i lunarni pejzaži ove oblasti u istočnoj Turskoj omekšani su izgradnjom luksuznog hotela u pećini. Nalazi se u prelepoj dolini Pigeon , blizu Upshir sela i divna je baza za zaljubljene ptičice. Nedaleko je Nacionalni park, pećinske crkve iz 4. veka, freske iz 8. veka i muzej na otvorenom Goreme u kojem možete naučiti sve o ovom mestu.

Specijalna pogodnost za zaljubljene je let balonom uz flašu šampanjca, koji preleće preko dolina i pruža predivan pogled na pustinju.
Kamolji, Foto: ho visto nina volare/Flickr
4. Nežnost u Kamoljiju, Italija

Par dana pred praznik za zaljubljene ovaj mali grad je krcat parovima koji razmenjuju nežnosti na ulicama. Prozori pekara i cvećara su prepuna srca, pesama i ostalih ljubavnih simbola; a kada dođe zalazak sunca parovi se okupljaju na pristaništu i pišu jedni drugima ljubavne poruke koje vezuju na mrežice.

Legenda kaže da ako se vaša “rukotvorina” pokaže vodotpornom i vaša ljubav će trajati. Ako vam je ovo previše sladunjavo, na samo pola sata od Kamoglija nalazi se Đenova – elegantni, lučki grad u kom ćete se sigurno lepo provesti.
Khao Lak, Tajland, Foto:Kullez/Flickr
5. Brodolomnici na tropskom ostrvu, Khao Lak, Tajland

Kao Lak – ima bele, peskovite plaže, fantastične vodopade, neke od najstarijih kišnih šuma i idilične lagune. Ali ako vam je buđenje u odmaralištu za Dan zaljubljenih previše “obično”, Sarojin će vam omogućiti da jednu noć provedete na usamljenom ostrvu.

Poslužiće vam večeru uz sveće i ostaviti vas da prespavate...u luksuznom krevetu na plaži. Sledećeg dana, nakon doručka bićete “spašeni” i vraćeni u svakodnevni život.
Kopenhegen, Foto: simone.brunozzi/Flickr
6. Gledanje u zvezde, Kopenhagen, Danska

Restoran Noma, koji se nalazi u predivnoj ratnoj kući na malom ostrvu u luci, dve godine zaredom proglašavan je najboljim svetskim restoranom. Međutim ako tamo ne uspete da dobijete sto imate izuzetnu alternativu. Kada se smrkne uputite se ka Raund tornju koji je najstariji evropski opservarorij za gledanje zvezda.

Nažalost Vodič za ljubljenje koji se nudi u Kopenhagenu dostupan je samo na danskom jeziku; ali priči o Maloj sireni koja je žrtvovala svoj život za ljubav princa – ne treba prevod. Živa muzika i svetlost sveća uobičajeni su prizor u tornju Round za Dan zaljubljenih, kao i penušavi šampanjac i čokolada.
Bocvana, Foto: Derek Keats/Flickr
7. Kupanje na mesečini, Bocvana

Afrika poseduje neke od najromantičnijih smeštaja od kućica na drvetu do luskuznih kampova. Ali ništa ne može pobediti Baines kapm u Bocvani koji ima tuševe na privatnim dokovima koji omogućavaju romantično noćno kupanje pod zvezdama

. Uz to iskustvo dobijate i noćne vožnje do rezervoara Moremi gde lutaju gepardi, krokodili i slonovi.
St. Lucija, Foto: wscootheath/Flickr
8. Prosidba u “Momačkoj” kući, St. Lucia

Kompleks u kome je sniman rijaliti šou "The Bachelor" nudi poseban paket prosidbe na vaš način. Dok uživate u romantičnoj večeri, na vaš znak, na užetu od 30 metara biće spušteni prsten, šampanjac i ruže.

Nadajte se da će njen odgovor biti “da” jer paket podrazumeva 7 noćenja u vili sa privatnim bazenom, kruziranje na jahti od metara, doručak, večeru i šampanjac.
St. Petersburg, Foto:Arian Zwegers/Flickr
9. Jahanje kroz sneg, St. Petersburg, Rusija

Rezervište kočije sa tri konja i uživajte u svim umetničkim i zabavnim lepotama Sent Petersburga. Možete i klizati na otvorenom klizalištu, diviti se unutrašnjosti Senz Ajzaka – jednoj od najvećih svetskih katedrala i jesti kavijar.
Marakeš, Foto:gripso_banana_prune/Flickr
10. Spavanje na dinama, Marakeš, Maroko

Sahara je posebno zabavna za romantično putovanje unutar starog grada Marakeša, okruženog ružama. Pustinjska avantura počinje vožnjom preko Tizi’n’Tichka preko peščanih dina. Noći ćete provoditi unutar privatnog luksuznog šatora, a danju obilaziti pustinju sa svojim vodičem.
San Francisko, Foto: bryce_edwards/Flickr
11. Gledanje horizonta San Franciska, Sausalito, SAD

San Francisko,verovatno najromantičniji grad u Americi, ima jedan problem: kada ste u njemu ne možete uživati u njegovom predivnom horizontu.

Zato odsednite u romantičnom hotelu Inn Above Tide, odmah preko Golden gejt mosta u Sausalitu. Odatle se pruža predivan pogled na grad, a kasnije trajektom možete otići bilo gde na večeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: